Edirne'nin ciğerini yediler

Edirne'de esnafın yüzü, bayram tatili nedeniyle gelen yerli ve yabancı turistlerle güldü. Özellikle kentin meşhur tava ciğer için dükkanların önünde kuyruklar oluştu. Ramazan bayramı nedeniyle kentteki ciÄ

GÜNDEM 20.07.2015 16:49:00 0
Edirne

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, bayram nedeniyle kente gelen misafirlerin esnafın yüzünü güldürdüğünü ancak bu durumu korumak için hijyen ve kaliteden geri adım atılmaması gerektiğini söyledi. Edirneliler olarak her geçen dün artan ilgiden çok memnun olduklarını belirten İnağ, "Ramazan bayramı dolayısıyla kente çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Edirneli esnafımızın bu yönden yüzü gülüyor. Bu ilgiyi devam ettirmek için esnafımızın da hesap yönünden, temizlik yönünden gereğini yapmaya devam etmesi gerekiyor.”dedi.

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ciğerci esnafının Ramazan ayının ardından bayramda da Edirne'ye ilginin devam ettiğini söyledi.UNESCO'daki tarihi eserler nedeniyle yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de kenti gezmeye geldiklerinde mutlaka meşhur tava ciğerini yediklerini söyledi. Dinar, "Kenti gezmeye bir çok ülkeden turist geliyor. Ayrıca yerli turistler de turlarla tarihi eserleri geziyor. Kıbrıs'tan, Bulgaristan'dan, Almanya'dan kadar gelenler var. İlk kez yiyenler çok beğendiklerini söylüyorlar. Esnafımızın da yüzü güldü. Ramazan ayında da yoğundu ama şimdi daha kalabalık. Bu hafta Kırkpınar Yağlı Güreşleri de başlayacak. Ciğere olan ilgi büyüyerek devam ediyor" diye konuştu.

Edirne'de bayram sürecinde yaklaşık 1 tonun üzerinde ciğer satıldığı belirtildi.

25 BİN KİŞİ SELİMİYE CAMİİNİ GEZDİ

Bayram tatili boyunca Mimer Sinan’ın ustalık eseri olan tarihi Selimiye Camiini ise 25 bin kişinin gezdiği öğrenildi.

Marmara Haber