'Hilal' seferberliği

Çerkezköy Tepe Piknik Alanında kaybolan 3 yaşındaki Hilal isimli kız çocuğunun ailesini bulmak için piknikçiler, güvenlik görevlileri ve polis alarma geçti. Aradan geçen yarım saatin ardından bir kişi, r

GÜNDEM 20.07.2015 09:19:00 0

Piknik alanına ailesi ile birlikte gelen Hilal isimli 3 yaşındaki kız çocuğu, ailesini kaybedince ağlamaya başladı. Bunun üzerine çevredekiler minik Hilal’in ailesini bulmak için çabaladı. Ancak bulamayınca Tepe Piknik Alanı girişindeki güvenlik görevlilerine durum bildirildi.

 

ANONS SİSTEMİ NİÇİN YOK

 

Ancak güvenlik görevlilerinin elinden de bir şey gelmedi.  Güvenlik görevlileri, ağlayan çocuğu susturmak için şeker verdi ve parkta oynattı. Ardından da hemen polisi arayarak, anons sistemlerinin olmadığını belirterek megafonla piknik alanında polis aracından anons yapması için yardım istedi. Vatandaşlar ise, çok sayıda kişinin çocukları ile piknik yapmaya geldikleri bu yerde Çerkezköy Belediyesi’nin hoparlör ile anons sistemi kurmamasını eleştirdi.

 

YAKINI GELDİ TESLİM ALDI

 

Kısa süre içinde gelen polis ekipleri, kız çocuğunun ailesini bulmak için çalışmalara başladı. Küçük Hilal’in kaybolmasının üzerinden yaklaşık 30 dakika geçtikten sonra güvenlik noktasına gelen bir kişi, güvenlik görevlisinin kucağındaki çocuğu yakını olduğunu belirterek teslim almak istedi. Burada bulunan polis ekipleri ise, çocuğu hemen teslim etmedi ve ailenin yana gitti. Burada Hilal’in ailesini bulunca teslim etti ve aileyi daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Marmara Haber