Ölüm yolu protesto edildi

Tekirdağ Tuğlalı Parkta toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Muratlı-Büyükkarıştıran yolunda meydana gelen kazaları protesto etti. 'Ölümlere Dur Diyelim' adı altında yapılan

GÜNDEM 14.07.2015 16:13:00 0
Ölüm yolu protesto edildi

Düzenlenen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi  ve çok sayıda vatandaş katıldı. Grup adına konuşan İsmet Yılmaz , "En son 9 Temmuz 2015 tarihinde, Muratlı-Karıştıran arasında, yola dökülen mıcır yüzünden direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi nedeniyle meydana gelen iki ayrı kazada 3 vatandaşımız vefat etmiş, 3 vatandaşımız yaralanmıştır.  Bu yolda, birçok can kaybı yaşanan, yaralanmalı-maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelmiştir. Bu kazaların başlıca nedeni, yolun düzgün bir şekilde yapılmamasıdır. Avrupa bir yana, ülkemizin en ücra köşelerinde bile böyle çağdışı bir yol yoktur. Her yıl defalarca tadilat yapılan bu yol müteahhitler için altın yumurtlayan tavuk gibi olmuştur. Bazı müteahhitler zengin edilecek diye canlarımızın yanmasına göz yumamayız. Görevini yapmayan tüm devlet yetkilileri bu ağır sorumluluğun vebali altında kalacaklardır.”dedi.

MECLİSE TAŞINDI

CHP Tekirdağ Millet vekili Emre Köprülü ise, konuyu meclise soru önergesi vererek taşıdıklarını ve ısrarla takipçisi olacaklarını belirterek, “Buradan,  başta Karayolları Genel Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkililere sesleniyoruz. Tekirdağ-Muratlı-Karıştıran yolunun bir an önce asfalt kaplama yapılmaması halinde, meydana gelen ve gelecek tüm kazalar nedeniyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu konunun, sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi.

Marmara Haber