Sivrisinekler vatandaşı canından bezdirdi

Edirne'yi neredeyse istila eden sivrisinekler vatandaşı canından bezdirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sivrisinekle mücadelenin gece gündüz demeden 24 saat devam ettiğini söyledi.

GÜNDEM 14.07.2015 16:06:00 0
Sivrisinekler vatandaşı canından bezdirdi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, son bir haftadır artan sivrisinek sorunun nedenlerini basın mensuplarıyla paylaştı. Edirne Belediyesi’nin sivrisinekle mücadeleye Şubat ayında başladığını ve o günden bu yana çalışmaların gece gündüz devam ettiğini belirten Gürkan, “Ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bundan bir hafta öncesine kadar neredeyse hiç sivrisinek yoktu. Son bir haftadır çok fazla sivrisinek var. Bunun 3 nedeni var. Birincisi havaların çok fazla ısınmış olması, ikincisi tüm uyarılarımıza rağmen evlerin kenarlarına kadar ekilmiş olan çeltikler, üçüncüsü ise, komşumuz Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yeterli oranda ilaçlama çalışması yapılmamış olması” dedi.

 

EKİPLER 4’DE ÇIKARILDI

 

Yaşanan tüm bu nedenlerden dolayı Edirne Belediyesi’nin sivrisinekle mücadele edebilmek amacıyla 3 olan ekip sayısını dörde çıkartıldığını ifade eden Gürkan, “ Ekiplerimiz sabahtan başlayarak, neredeyse 24 saat görev yapıyorlar. Şuana kadar ciddi bir rakam harcadık, harcamaya da devam ediyoruz. Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı’yla, Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan ile ortak sınır ötesi mücadele ile ilgili olarak görüşmeler sonrasında, üç ülke yetkililerinin katıldığı bir sunum gerçekleştirdik. Almanya’ya gidilerek, Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı’nın çalışmaları yerinde incelenip, ortak proje öncesi görüşmeler son aşamaya geldi. Ama projenin hazırlanması biraz zaman alacak. Yaklaşık 600 bin lira bütçe ayırdık, sivrisinekle mücadele için” diye konuştu.

 

Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımız yaptığımız çalışmaları her saatte, her yerde görmedikleri için sanıyorlar ki hiç ilaçlama yapmıyoruz. Böyle bir şey yok. Ekip sayısını 4’e çıkardık. 4 ekip neredeyse 24 saat hesabına göre görev yapıyorlar. Sivrisinekler tam iftar saati çıkıyor. 1,5 saatlik zamanda vatandaşları canından bezdiriyorlar. Vatandaşlarımız ilaçlama araçlarını o saatlerde çarşıda, alışveriş merkezlerinin civarında görmek istiyorlar. Ama biz özellikle oluşabilecek sağlık sorunlarını göz önüne alarak, ilaçlamalarımızı o saatlerde yapmıyoruz. Astım, solunum problemi olan bir vatandaşımıza denk gelebilir diye mümkün olduğunca vatandaşlarımızdan uzak tutmaya çalışıyoruz. Bir kişi bu nedenden dolayı bir sağlık problemi yaşama ihtimalini görmezden gelemeyiz” dedi.

Marmara Haber