Sloganlı yürüyüşe soruşturma

Emniyet Genel Müdürlüğü, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yaklaşık 700 polisin katılımıyla düzenlenen 'Huzur' operasyonunun ardından polisin 'Ne Mutlu Türküm Diyene' ve

GÜNDEM 12.07.2015 16:29:00 0
Sloganlı yürüyüşe soruşturma

Geçtiğimiz  1 Temmuz günü sahaba karşı Edirne İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Keşan’da, Romanların ağırlıklı yaşadığı Yenimescit, Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Mahallesi’nde Çanakkale,Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya ve İstanbul’dan gelen yaklaşık 700 polisin katılımıyla, bu mahallelerdeki  adreslere eş zamanlı baskın yapmış, gözaltına alınan 45 kişiden 7’si tutuklanarak, cezaevine konmuştu.

 

SLOGAN ATMIŞLARDI

 

Operasyonun ardından yaklaşık 200 çevik kuvvet ve özel tim polisi, operasyonun yapıldığı mahalledeki sokaklarda ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ ve ‘Polis Huzur, Güven Verir’ sloganlarıyla, panzer ve TOMA’ların eşliğnide Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne kadar yürüdü. Sloganlı yürüyüşe tepki gösteren CHP’nin Roman kökenli  İzmir Milletvekili Özcan Purçu, “Roman mahalleleri tatbikat yeri değildir” diye tepki göstermişti.

 

Yaşanan olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nce soruşturma başlatıldığı ve görevlendirilen müfettişlerin konuyla ilgili olarak Edirne ve Keşan’a gönderildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında görüntülerinin inceleneceği ve bazı polis yetkililerinin ifadelerine öğrenildi.

Marmara Haber