Sıla yolculuğu başladı

Avrupa'daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapısı?

GÜNDEM 12.07.2015 15:02:00 0
Sıla yolculuğu başladı

Gurbetçi sezonu olması nedeniyle gümrük personelinin tüm izinleri kaldırılırken, son 24 saatte Türkiye’ye 6 bin araçla yaklaşık 30 bin kişi giriş yaptı.

 

İŞLEM SÜRESİ 6 DAKİKA

 

Türkiye’ye girecek her araç için gümrük, pasaport ve bagaj kontrolünün yaklaşık 6 dakika sürdüğünü ifade eden Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Türk işçilerinin Avrupa’nın çeşitli yerlerinden yoğun olarak gelmeye başladığını belirti. Yalçın, şöyle konuştu:"Gelenlerin sayısı her yıl yaklaşık yüzde 10 oranında artış gösteriyor. Aldığımız tedbirlerle Türk işçileri beklemeden, gümrük işlemleri, pasaport ve arama süresi 6 dakikadır. En kısa sürede Türkiye’ye girişlerini yapmaya çalışıyoruz. Kapıkule’de 12 peron açık, personel izinlerini kaldırdık. Hızlı bir trafiğe rağmen kuyruk olmuyor. Diğer ülkeleri de bu konuda uyarmıştık, herhangi bir sıkıntı yok. Gelecek olan işçilerimiz Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü internet sitesinden (trakya.gtb.gov.tr) gümrük sahalarımızda canlı kameralara bakarak yoğunluğu görebilirler."

 

1,5 AYDA 2 MİLYON KİŞİ BEKLENİYOR

 

Türkiye’ye karayoluyla gelecek olanların 1,5 ay içerisinde 450 bin araçla 2 milyon kişiyi aşması bekleniyor. Yoğunluğun başladığı sınır kapılarından son 24 saatte yaklaşık 6 bin araçla gelen 30 bin kişinin giriş işlemi yapıldı.

 

BÖLGE MÜDÜRÜ GINGERS İLE GEZİYOR

 

Dünyanın en büyük ikinci kara ulaştırma sınır kapısı olan Kapıkule’de Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, yoğunluğun yaşandığı dönemlerde kuyruk oluşmaması için bizzat gümrük sahasına iniyor. Elektrikli bisikletle personelini denetleyen ve gelen Türk işçileriyle sohbet ederek sıkıntılarını soran Yalçın, "Gümrük sahası çok büyük olduğu için personelin kullanması için elektrikli ‘ginger’ dedikleri bisiklet almıştık. Ben de yoğun olduğu dönemlerde büyük sahayı dolaşmak için bunu kullanıyorum" dedi.

Marmara Haber