Kapanış toplantısı yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çerkezköy Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama-Kurtarma Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi Projesi'nin kapanış toplantÄ

GÜNDEM 9.07.2015 18:35:00 0
Kapanış toplantısı yapıldı

Kapanış toplantısına ÇEMYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy OSB Halkla İlişkiler Sorumlusu Gökhan İnce, Öğretim Görevlileri ve itfaiye personeli katıldı. Programın açılış konuşmasını ÇEMYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman yaptı. Proje kapsamında İtfaiyecilik, İş Güvenliği, Arama-Kurtarma, Uygulama ve Araştırma Eğitim Merkezi kurularak, çeşitli kurum ve kuruluşlara yönelik yangın ve afetlere müdahale ile iş güvenliğine ilişkin teorik ve uygulamalı eğitimlerin verilmesinin amaçlandığını belirten Şişman, “Bir adet çok amaçlı havuz, bir adet yangın ve arama kurtarma kulesi inşa edildi. Ayrıca kursiyerlerin eğitimlerinde kullanılmak üzere bir adet itfaiye aracı ile farklı eğitimlere yönelik arama kurtarma ekipmanları alınmıştır” dedi.

 

MERKEZİMİZE DİNAMİK BİR YAPI KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

 

Projenin eksikliklerinden bahseden Şişman, “Eğitim kulesinin duvarlarının örülmesi konusunda bölgemizde faaliyet gösteren bir firmamızdan ytong temin edildi. Ayrıca trafik kazalarına müdahale istasyon alanının beton zemininin dökülmesi ve eğitim alanının çevre düzenlemesi konusunda da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Yüksekokul olarak öncelikli hedefimiz, mevcut eksiklerimizi en kısa sürede tamamlamak ve gelişen teknoloji ve yeni yöntemlere göre, merkezimizi sürekli revize ederek dinamik bir yapı kazandırmaktır” diye konuştu.

 

ÖNCELİK ÖĞRENCİLERİN

 

Doç. Dr. Şişman, “Kurulan merkezden, öncelikle ÇEMYO Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri, İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü öğrencileri, Tekirdağ Sağlık Yüksek Okulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi programı öğrencileri, Çorlu Mühendislik Fakültesi Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile başta Çerkezköy Belediyesi olmak üzere, bölge belediyeleri, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sivil savunma ekipleri, Çerkezköy ve Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi, Veliköy ıslah Organize Sanayi Bölgesi ile Çerkezköy, Çorlu ve Lüleburgaz yöresinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları yararlanabilecek” dedi. Şişman konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansına, Çerkezköy Belediyesi’ne, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne, Tekirdağ İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne, Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanlarına ve projede katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ SUNUM YAPILDI

 

ÇEMYO Müdürü Doç. Dr. Can Burak Şişman’ın açılış konuşmasının ardından Öğretim Görevlisi Özgün Geyiktepe tarafından proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili sunum yapıldı. Geyiktepe, “Proje için Trakya kalkınma Ajansı ile protokol imzalandı. Hizmet binasında yapılan imza törenine NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün katıldı. Daha sonra Kocaeli Üniversitesi İzmit Meslek Yüksekokulu İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Eğitim ve Uygulama Alanı’nda inceleme gezisi gerçekleştirildi. 29 Ocak 2014 tarihinde de ÇEMYO İtfaiyecilik, İş Güvenliği ve Arama Kurtarma Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalıştayı yapıldı” dedi.

 

ÇOK AMAÇLI KULE

 

Havuz arama kurtarma eğitimlerinde uçurum, dere, su basmış bina, karşıdan karşıya geçme ve sudan insan kurtarma amaçları doğrultusunda, motopompla su çekme yangın söndürme araç ve gereçlerinin kullanma su altı ve su üstü kurtarma faaliyetleri için kullanıldığını söyleyen Geyiktepe, “Eğitimler için özel kule oluşturuldu. Bu kule her türlü çıkma-inme -çıkma, yüksekten yaralı alma, kuyudan yaralı alma, hortum çekme ve indirme, palanga takımı kurup ağır yük kaldırma, kule ortasında asansör boşluklarında çalışma ve fiziksel gelişimi sağlamada kullanılabiliyor” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ