Belediyeden park uyarısı

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları otobüs duraklarına araçlarını park etmemeleri konusunda uyardı.

GÜNDEM 9.07.2015 18:30:00 0
Belediyeden park uyarısı

Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, otobüs duraklarına karayolları standartlarında bulunan [D] işaretinin konulduğu ve durak yerlerinin de mavi çizgi ve figürlerle belirlendiği belirtilerek, vatandaşlar araçlarını bu noktalara park etmemeleri konusunda uyarıldı.

 

Açıklamada, toplu taşıma araçları dışında kalan araç sürücülerinin kullandıkları araçları otobüs duraklarının olduğu alanlara park etmelerinden dolayı birçok farklı sıkıntıların yaşandığını ifade eden yetkililer, “Özellikle hususi araçlarca işgal edilen otobüs duraklarında, toplu taşıma araçlarından inen ve binen yolcular büyük tehlike atlatmaktadırlar. Bu duraklara park eden araçlar gerek kendi, gerekse toplu taşıma yolcuları için her an bir kaza sebebi olmaktadırlar” dediler.

 

Duraklara park edilen araçların sahipleri hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre para cezası verildiği hatırlatılarak, “Diğer sürücülerin trafik güvenliği ve ceza ile karşı karşıya kalmamaları için otobüs duraklarına park etmemelerini önemle hatırlatmak istiyoruz” denildi.

Marmara Haber