Aşevi yemeği 101 kişiyi zehirledi

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde aşevi tarafından iftarlık olarak dağıtılan yemekten zehirlenen arlarında çocukların da olduğu 101 kişi hastaneye kaldırıldı.

GÜNDEM 8.07.2015 18:43:00 0
Aşevi yemeği 101 kişiyi zehirledi

Keşan İki Minareli Çarşı Camii Aşevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği bünyesinde Yenimescit Mahallesi’nde faaliyet gösteren aşevinde yaklaşık bin kişiye Keşan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca sağlanan erzaklarla yapılan ezogelin çorbası, kıymalı mercimek ile salçalı makarnadan oluşan iftarlık yemek dağıtıldı. İftardan sonra çoğu çocuk yaklaşık 101 kişi mide bulantısı, karın ağrısı, kusma, ishal, baş dönmesi şikayetiyle ambulans ve özel araçlarla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

 

Gıda zehirlenmesi tanısıyla tedavi altına alınarak serum takılan 101 kişi, acil servis ve polikliniklerin bulunduğu binada oluşturulan bölümde müşahede altına alındı. Zehirlenme nedeniyle görevli tüm doktorlar hastaneye çağrıldı. Hastane önünde toplanan hasta yakınları ise yaşananlara tepki gösterdi. Polis, hastane önünde güvenlik önlemi aldı. 

 

NUMUNELER İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ 

 

Keşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce aşevindeki yemeklerden alınan numuneler ise Edirne Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderildi. Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı da, olayın ardından Keşan Devlet Hastanesi’ne giderek İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Nurettin Alparslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gökhan Kıyım ile doktorlarla görüşerek, hastaların durumuyla ilgili bilgi aldı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Kaymakam Dınkırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlık yönü itibariyle arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Diğer açıdan da hem İlçe Sağlık Müdürlüğümüz hem de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz durumu değerlendirecekler. Şu an itibariyle sağlık yönüyle ilgileniyoruz. Sabah itibariyle de gereken çalışmalar yapılacak. Tahliller sonuçlanmadan bir şey söylemek yanıltıcı olur” dedi. Tedavileri tamamlanan 101 kişi ise taburcu edildi.Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

Marmara Haber