Ben de engelli çocuğuyum

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 5 yıl önce ayağı kesilen Muzaffer Çetinkaya ile doğuştan engelli 19 yaşındaki Derya Akçay'a tekerlekli sandalye hediye etti.

GÜNDEM 8.07.2015 17:12:00 0
Ben de engelli çocuğuyum

Gürkan, babasının da bir hastalık nedeniyle bacaklarının kesildiğini ve 22 yıl engelli  olarak yaşadığını söyledi.

 

Edirne Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törenle tekerlekli sandalyeye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Mazzaffer Çetinkaya, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bana özgürlüğü armağan etti. Alışverişe gidemiyordum. İlk işim alışverişe gitmek olacak. Aylarca dışarı çıkamadım. Saraçlar Caddesi’nde gezmeye hasret kaldım” dedi.

 

Başkan Recep Gürkan’dan tekerlekli sandalye istediğini ifade eden Derya Akçay, “Başkanım beni kırmadı. Beni hayallerime kavuşturdu. Artık dışarıda özgürce dolaşabileceğim” dedi.

 

Engellilere yönelik birçok projeye imza attıklarını ve bu konudaki çalışmaların da devam edeceğini belirten Gürkan, “Benim her yerde tekrarladığım bir çağdaş kent tanımım var. Eğer bir engelli vatandaşımız evden tek başına çıkıp, bütün işleri yaparak, tekrar eve dönebiliyorsa, o kent çağdaş kenttir. Bu anlamda Edirne çağdaş kent mi? Maalesef değil. Dünya’da böyle bir kent var mı? Maalesef yok. Ama biz bu hedef doğrultusunda durmadan, yorulmadan yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

KOLAY DEĞİL

 

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrenceleriyle yaptıkları atölye çalışmasına değinen Gürkan, “Kentin ana caddesinde, kent merkezinde engellerin kaldırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmaları bize sunacaklar, bizde uygulamaya koyacağız. Yani daha rahat rampalar, daha rahat kaldırımlar, daha rahat yürüyüş yolları gibi. Bunların hepsi aşılabilecek şeyler, bunları biz etap etap aşmaya çalışacağız. Engeller aşılır ama yeter ki, yüreklerde engeller olmasın. Biz öncelikle yüreklerde ki engelleri kaldırmaya çalışıyoruz. Engelli bir babanın evladı olarak, bende çok keyif aldım. Çünkü benim babamda bir engelliydi. Bir hastalık dolayısıyla babamın bacakları kesilmişti. Yani engelli biri, bir ailenin yaşamını nasıl etkiler, ben en iyi bilenlerden biriyim. 22 yıl bacakları kesik olarak yaşadı. Bizde yaşamımızı ona göre düzenledik. Kolay değil ama imkansız da değil” dedi.

Marmara Haber