Korkunç iddia

Edirne'de erkek arkadaşı C.Ö. tarafından tecavüze uğrayıp dövüldüğü iddia edilen ve 1 hafta sonra hayatını kaybeden Ö. B. davasının sonuçlanması için mahkeme Adli Tıp raporunu bekliyo

GÜNDEM 7.07.2015 18:06:00 0
Korkunç iddia

Edirne’nin Yolüstü köyünde 15 ay önce erkek arkadaşı 23 yaşındaki C.Ö. ile gece geç saate kadar gezen 21 yaşındaki Ö. B., eve alkollü gelince, kız kardeşi tarafından odasına götürülüp yatağa yatırıldı. Ertesi gün komşuları tarafından bahçede baygın bulunan Ö. B., babası Kemal B. ve yakınları tarafından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Ö. B., 1 hafta sonra hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden genç kızın hastaneye kaldırıldığı sırada vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar ile makatında kanama olması nedeniyle gece en son görüşüp alkol aldığı erkek arkadaşı C.Ö.’yü jandarma savcının talimatıyla gözaltına alındı. C.Ö. ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel saldırı’ ve ‘yaralama’ iddiasıyla tutuklanıp Edirne Cezaevi’ne konuldu.

MÜEBBET İSTENDİ

Cezaevinde 15 aydır tutuklu bulunan C.Ö., yargılanmasına Edirne 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.  ‘Mağduru bitkisel hayata giderecek veya öldürecek şekilde cinsel saldırı, yaralama’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık C.Ö. hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini tekrarladı. C.Ö. ifadesinde Ö. B.’yi kendisinin dövmediğini söyleyerek, “Ben daha önce mahkemeye yazılı açıklamada ve sözlü ifadelerimde söylediğim gibi, Ö. B.’yi ben dövmedim. Öldürmedim. Cezaevinde 15 aydır boşu boşuna yatıyorum. Suçsuzum. Beraatımı istiyorum” dedi.

Mahkeme, Ö. B.’nin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan raporun gelmesini beklemek için duruşmayı ertelerken, C.Ö.’in tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Marmara Haber