Selimiye Camii mihrap haziresine defnedildi

Edirne'de 3 aydır tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden emekli müftü 82 yaşında İbrahim Koçaşlı, Tarihi Selimiye Caminin mihrap haziresine defnedildi.

GÜNDEM 7.07.2015 18:02:00 0
Selimiye Camii mihrap haziresine defnedildi

Edirne, Erzurum Müftülüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan ve son olarak Selimiye Camii’nde vaizlik görevinde bulunduktan sonra emekli olan İbrahim Koçaşlı, 3 aydır tedavi gördüğü hastanede önceki gün akşam kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Selimiye Camii’ndeki cenaze törenine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Koçaşlı’nın yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

 

Cenazede konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İbrahim Koçaşlı hocamız ömrünü İslamiyetin güzel hissiyatla hissedilmesi güzel yaşanması için ömrünü feda etmiş önemli bir hocamızdı. Allah rahmet eylesin. Ben sevenlerine dostlarına ve ailesine sabırlar diliyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın öğle vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçaşlı, caminin mihrap haziresine defnedildi.

Marmara Haber