Oda başkanları ile bir araya geldi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın İftar yemeğini katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iftarın ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozava'yı zi

GÜNDEM 7.07.2015 18:00:00 0
Oda başkanları ile bir araya geldi

Ziyarete, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan,CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ile çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanları da eşlik etti. Bölgedeki oda başkanlardan iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini dinleyen Hisarcıklıoğlu’na özellikle mesleki eğitim ile vasıflı eleman konusu, ortaklıkları teşvik edecek mekanizmalar, Hayrabolu karayolu’nun bir an önce bitirilmesi ve OSB’lerin demiryolu bağlantılarının sağlanması gibi sıkıntılar aktarıldı. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, karayolları ile nakliyenin yüksek maliyetler getirdiğine işaret ederek, “OSB’lerin demiryolu ile bağlantısı olmazsa olmaz” dedi. Hisarcıklıoğlu bölge için hızlı trenin önemine değindi. Vasıflı elaman konusunda yaşanan sıkıntılar için UMEM Beceri’10 Projesi’nden bahseden Hisarcıklıoğlu, bu projenin işadamlarının vasıflı eleman sorunun çözerken istihdam maliyetlerini de yüzde 18 oranında düşürdüğüne işaret etti. Hisarcıklıoğlu meslek liselerinin özel sektör eliyle yönetilmesi konusunun da gündemde olduğunu ve siyasilerden de destek gördüğünü anlattı.

Ahmet KILAVUZ