Akçay: Koalisyon'a da erken seçime de hazırız

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ İl Başkanlığı olarak koalisyon hükümetine de, erken yapılacak bir seçime de hazır olduklarını söyledi.

GÜNDEM 6.07.2015 17:47:00 0
Akçay: Koalisyon

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Meclis başkanının belirlenmesinden sonra sıranın hükümetin kurulmasına geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve CHP, MHP, HDP genel başkanları koalisyonla ilgili görüşlerini açıkladılar. Koalisyon kurulabilecek mi yoksa erken bir seçime mi gidilecek, bunu kısa sürede göreceğiz. Biz AK Parti Tekirdağ teşkilatları olarak erken seçime de hazırız, koalisyon hükümetine de. Milletimiz için en hayırlı olanın gerçekleşmesini diliyorum.”dedi.

 

BİZ SANDIK MESAJINI DOĞRU ALGILADIK

 

AK parti dışındaki partilerin koalisyon ve demokrasi kültüründen uzak bir tutum sergilediklerini belirten Akçay, “AK Parti olarak biz, milletimizin sandıkta mesajı doğru algıladık. Ortaya çıkan tablo bir koalisyona imkan verdiği gibi, erken seçime de imkan veriyor. Önemli olan şeffaf biçimde sürecin yürümesini sağlamaktır. Esas olan partilerin menfaati değil memleketin faydasıdır. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu seçim akşamından itibaren tüm partilerle koalisyon görüşmeleri yapacağını belirtti. AK Parti bu tavrıyla çözümden ve milletten yana bir uzlaşma gösterdi. CHP, MHP, HDP ise kavgacı ve uzlaşmasız tavırlarıyla kötü sınav verdiler. Aslında bu partiler iktidara gelmekten korkuyorlar,  bunların güçleri muhalefette kalmaya yetiyor.”

Akçay, yeni bir seçim yapılması durumunda Tekirdağ’da oylarını arttırarak üçüncü milletvekilliğini de kazanacaklarını iddia etti.

Marmara Haber