Ülkücüler Çin bayrağını yaktı

Çerkezköy'de Ülkü Ocakları üyeleri, Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yönelik zulmü protesto ederek belediye meydanında Çin Halk Cumhuriyeti'nin bayrağını yaktı.

GÜNDEM 5.07.2015 19:01:00 0
Ülkücüler Çin bayrağını yaktı

Çin zulmünü protesto etmek için Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz ve il yönetimi, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ve yönetimi, Kapaklı Ülkü Ocakları Başkanı Korhan Ogan ve yönetimi ile birlikte yaklaşık 500 kişi Çerkezköy Belediye Meydanında toplandı. Burada Türk ve Doğu Türkistan bayrakları açarak Atatürk Caddesi üzerinde yürüyen kalabalık 'Kanımız aksa da zafer İslamın', "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Müslüman Uyuma Türkistan'a Sahip Çık", "Vatan Sana Canım Feda" sloganları attı. Ardından da basın açıklaması için kalabalık tekrar meydana geldi.

 

UYGUR TÜRKLERİNE SİSTEMATİK OLARAK İŞKENCE EDİLİYOR

 

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da zulüm yıllardır devam ettiğini belirten Tekirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakkı Açıkgöz, “Müslüman Uygur Türkleri yaşam mücadelesi veriyor. Bu mücadelenin bir tarafında asimilasyon politikalarına karşı kendi vatanlarında milli kimliklerini ve dini değerlerini muhafaza etmeye çalışan soydaşlarımız, diğer tarafta Doğu Türkistan’ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti reva gören zalim Çin bulunmaktadır. Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle Ramazan Ayı’nda Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki haçlı ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadır” dedi.

 

KABUL EDİLEBİLİR GİBİ DEĞİL

 

Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Müslüman Türk olmayı bir suç unsuru sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına alıyor. Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarıyorlar. Camiler de Çin zulmünden payını alıyor. Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak isteniyor. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanıyor. Haçlı zihniyetinin tezahürü bu kuruluşlarla birlikte soydaşlarımızın Anavatan bildikleri Türkiye’nin resmi organlarının da bu vahşete sessiz kalması kabul edilebilir gibi değildir”

 

AZİZ MİLLETİMİZİ ÇİN’İN ZULMÜNE DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ

 

Ramazan Ayı’nda Uygur Türklerinin acılarının görmezden gelindiğine dikkat çeken Açıkgöz, “Çizdikleri pembe tabloların hayalleri içinde milletimizi de bu senaryolarla uyutmaya çalışanları kınıyor ve uyarıyoruz. Aziz milletimizi Çin’in zulmüne dur demeye çağırıyoruz. Ülkücüler ve Ülkü Ocakları, Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecektir. Gök Bayrak’ı Al Bayrak gibi namusları bilecektir. Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” açıklamalarında bulundu.

 

Açıklamanın ardından İstiklal Marşı ve ülkücü yeminini okundu. Daha sonrada grup, Çin Halk Cumhuriyeti bayrağını yaktı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ