Altın Kız göğsümüzü kabarttı

Gerek ulusal gerekse uluslar arası şampiyonalarda elde ettiği derecelerle Çerkezköy'ün ve Tekirdağ'ın gurur kaynağı olan Altın Kız lakaplı Kübra Kepenek, son katıldığı 6. Avrupa Yıld?

SPOR 5.07.2015 13:34:00 0
Altın Kız göğsümüzü kabarttı

Türkiye, Fransa’da düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nın ilk gününde 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Fransa’nın Schiltigheim kentinde Avrupa Taekwondo Birliği (ETU) tarafından düzenlenen şampiyonada 30 ülkeden yaklaşık 350 sporcu yarıştı. Türkiye’nin 20 sporcuyla mücadele ettiği şampiyonanın ilk gününde 7 milli sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcular ilk günü, 3 altın ve 1 bronz madalya ile tamamlarken, Altın Kız Kübra Kepenek de 3’üncü oldu.

AKAY DA DESTEK VERDİ

Kübra Kepenek’i destekleyenler arasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve eşi Güliz Akay da vardı. 33 kilogramda ilk turda ev sahibi Fransa'dan Mayssa Ben Azzoun ile karşı karşıya gelen Kübra, rakibini 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Bosna Hersek'ten Amina Grahic'i 7-0 mağlup eden Altın Kız Kübra Kepenek, yarı finalde Almanya’dan Shayna Guerra’ya 2-0 mağlıp oldu ve bronz madalya kazandı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Facebook hesabından takipçilerine Kübra Kepenek’in başarısını paylaşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fransa Schiltigheim kentinde düzenlenen Yıldızlar Avrupa Taekvando Şampiyonası'nda Çerkezköy'ümüzün gururu Kübra Kepenek ile beraberiz. Taekwondo Yıldızlar Avrupa Şampiyonas’ında kızımız Kübra Kepenek Avrupa üçüncüsü oldu. Hedef Kore'de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası. Bu başarıda emeği geçen antrenörü Bilal Güzel başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

3 AVRUPA ŞAMPİYONU ÇIKARDIK

Türk Milli Takımında Erkekler 45 kiloda Mustafa Emre Teke, ilk turda Finlandiya'dan Oskari Vinanen'i 14-2, ikinci turda İtalya'dan Nicolas Legari'yi 5-1 ve çeyrek finalde Romanya’dan Mihai Comnea’yı 13-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Moldova’dan Anton Zaharov’u 10-9’luk skorla geçen milli sporcu finalde Rusya’dan Denis Lantratov’u 11-7 mağlup etti ve Avrupa Şampiyonu oldu. Bayanlar 29 kiloda Zeynep Taşkın, çeyrek finalde İtalya'dan Martina Pesce’yi 13-10, yarı finalde de, Ukrayna’dan Darya Chorna’yı 2-1 mağlup etti. Finalde Rusya’dan Polina Galiseva’yı 3-2 yenen Zeynep Taşkın da Avrupa Şampiyonu oldu. Bayanlar 37 kiloda Melek Polat, ilk turda İsrail'den Nicole Adamsky'i 9-0, çeyrek finalde Bulgaristan’dan Rumina Kircheva’yı 6-3, yarı finalde Sırbistan’dan Teodora Jovic’i 13-5 ve finalde de Azerbaycan’dan Sevda Pirseyidova’yı 14-4 yenerek şampiyon oldu. HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONASI 

Altın Kız’ın antrenörü olan Bilal Güzel yaptığı açıklamada “Altın kızımız Kübra Kepenek’in bu başarısı bizleri fazlasıyla mutlu etti. Turnuvada gayet başarılı maçlar çıkartan Kübra Kepenek yarı finalde Almanya’dan Shayna Guerra’ya 2-0 yenildi. Kızımız bu mağlubiyeti almasaydı altın madalya ile Türkiye’ye dönecekti. Hedef Kore'de gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’dır. Oyuncumuza sonuna kadar güveniyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a ve herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. 

BAKAN’DAN TEBRİK MESAJI 

Şampiyonanın ilk gününde madalya kazanan milli sporcuları kutlamak için bir mesaj yayımlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Fransa’da düzenlenen 6. Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcularımız Mustafa Emre Teke, Zeynep Taşkın ve Melek Polat’ı tebrik ederim. Şampiyonadaki karşılaşmalarda elde ettikleri şampiyonluğun diğer sporcularımıza da örnek olmasını dilerim. Şampiyonadaki mücadelesinin sonunda bronz madalya elden eden Kübra Kepenek ‘i de kutlar başarılarının artarak devam etmesini temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Avrupa Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası’na iyi bir başlangıç yapan Milli Takımı tebrik eden Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, “Şampiyonada Taekwondo sporunun yarınına yön vermeye aday sporcular mücadele ediyor. İlk gün 3 Avrupa şampiyonu çıkararak önemli bir başarı elde ettik. Fransa’da yıldızımız parladı. Bayrağımızı zirveye çektik ve İstiklal Marşımızı 3 kez okutmayı başardık. Türkiye’nin geleceğinin sağlam ellerde olduğunu bir kez daha gösterdik. Bu başarıda emeği geçen başta teknik heyet ve sporcularımız ile sporcularımızın antrenörleri ve ailelerini kutluyorum” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ