Engellilerle iftarda buluştu

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'de faaliyet gösteren engelli dernekleriyle iftarda bir araya geldi. Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda düzenlenen iftar sonrası Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan,

GÜNDEM 3.07.2015 17:21:00 0
Engellilerle iftarda buluştu

Edirne faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlarla el ele vererek, engelsiz bir kent yaratmak için mücadele ettiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sizler bizim için çok değerlisiniz. Engelli bir vatandaşımız sabah tek başına evden çıkıp, şehre gelip, şehirde tüm işlerini tek başına yapıp, yine tek başına evine dönebiliyorsa, bu kent çağdaş bir kenttir. Dünyada böyle bir kent maalesef mevcut değil. Hedefimiz hepimiz el ele verip Edirne’yi engelsiz bir kent haline getirmek. Sizlerin bu kentte gönül rahatlığıyla yaşamanız bizim en büyük arzumuz” dedi.

 

“ENGELLİ YAŞAM MERKEZİYLE, DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ”

 

Edirne’de birçok engelli derneğinin faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Kentimizde engelliler yaşam merkezini açıyoruz, düzenlemeleri bitmek üzere. Hepiniz birçok faaliyetlerde bulunuyorsunuz, çoğu kez birbiriniz yaptığı güzel işlerden haberiniz olmuyor. Amacımız kentteki engellilere yönelik çalışmaları, yaklaşımları, perspektifleri bir araya getirerek, daha homojen bir yönetişim kurmak. Bunun çabası içindeyiz” diye konuştu.

Marmara Haber