Kahraman toprağa verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ndeki Hezil Çayı'na mevzi kazarken düşen askerini kurtarmak için suya atlayan ve şehit olan 23 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zafer Çan, gözyaşlar?

GÜNDEM 1.07.2015 23:36:00 0
Kahraman toprağa verildi

ASKERİ İÇİN ÖLÜME ATLADI

Irak sınırında bulunan Yeşilova Köyündeki Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli Piyade Er Coşkun Sekmen, Hezil Çayı kenarında iddiaya göre mevzi kazarken bir anda dengesini kaybederek suya düştü. Yanında bulunan Uzman Çavuş Zafer Çan ise askerini kurtarmak için hemen suya atlayınca, her ikisi de debisi yüksek olan Hezil Çayı'nda sürüklenmeye başladı. Çevredeki diğer askerler ve vatandaşlar tarafından sudan çıkartılan askerler, hemen Van Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 

2 AY ÖNE UZMAN ÇAVUŞ OLDU

2 ay önce er olarak askerliğini tamamlayan ve ardından orduda kalarak Uzman Çavuşluğa geçiş yaptığı öğrenilen şehit Zafer Çan’ın Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi üzerindeki eve 2 hafta önce Saray’dan taşınan ailesine acı haberi sağlık ekipleri ile birlikte gelen Saray Garnizon Komutanı Kurbay Albay Nuri Taştekin verdi.

Çocuklarının şehit olduğunu öğrenen baba Ayhan ve anne Selime sinir krizi geçirdi.

İLK TÖREN VAN’DA

Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından Çan’ın Türk bayrağına sarılı naşı uçakla Çorlu’ya gönderildi. Çorlu Havaalanında askeri tören düzenlenerek karşılanan şehidin naşı, ardından polis eskortuyla memleketi Saray’ın Sefaalan Köyü’ne 

getirildi.

Merkez Camiinde düzenlenen cenaze törenine Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, 5’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bürokratlar, vatandaşlar ve şehidin yakınları ile çok sayıda asker katıldı.Köylüler ise evlerinin balkon ve pencerelerine Türk bayrağı astı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Cenaze töreninde anne Selime ve baba Ayhan güçlükle ayakta durabildi. Şehit Çan, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.