Sağlıkta şiddete polisli önlem

Türkiye genelinde her gün yaklaşık 1 milyon kişi sağlık hizmeti alıyor. Sağlık hizmeti almaya gelenler ya da yakınları tarafından ise sağlık çalışanlarına zaman zaman şiddet uygulanıyor.

GÜNDEM 29.06.2015 19:01:00 0
Sağlıkta şiddete polisli önlem

Bu saldırılar nedeniyle birçok sağlık personeli ise ya yaralandı, ya da hayatını kaybetti.

 

Sağlık çalışanlarına şiddetin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliği hazırlığı içinde. Birinci etapta hastanelere güvenlik personeli olarak sözleşmeli alınan taşeronların emniyet üzerinden alınması noktasında bir çalışma yapılacak ve güvenlik şirketlerinin emniyetle irtibatları sağlanacak. İkinci etapta da büyük çaplı 300 hastanenin acil servislerinde sürekli silahlı emniyet görevlisi bulundurulacak. Bu nedenle toplam 4 bin kadar polisin Sağlık Bakanlığı hastanelerinde görev alması yönünde bir çalışma yapılıyor. Mevcut alınan güvenlik hizmeti emniyet üzerinden aldıktan sonra gelen polisleri de onların başına geçecek.

 

HÜKÜMETİN KURULMASI BEKLENİYOR

 

İşbirliği çalışmasının hayata geçirilmesi için yeni hükümetin kurulması bekleniyor. Hükümet kurulduktan sonra ise Sağlık Bakanlığı görevlileri konuyu gündeme getirecek. Ayrıca hastanelerin hem acillerine hem de ayaktan giriş kapılarına X-Ray cihazı konulması planlanıyor.

zar günü Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı’nda, 13 Temmuz Pazartesi günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Hacı Fahri Zümbül Camii önünde verilecek. Çerkezköy Belediyesi’nin sokak iftarları 15 Temmuz Çarşamba günü Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Uğur Dershanesi önünde verilecek iftar ile sona erecek.

Marmara Haber