Eşkinat çok sinirlendi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, şehrin rantını kimseye peşkeş çektirmeyeceğini söyledi. İddiaya göre, bir firma belediye sınırları içinde otel yapmak istedi. Belediye Başkanı Ekre

GÜNDEM 28.06.2015 16:41:00 0
Eşkinat çok sinirlendi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat  ek hizmet binasında ‘Basınla İlişkiler ve Etik’ konulu bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ''Öncelikle şunu belirtmek isterim, ben bu göreve bir meslek örgütünden geldim.  Bir mesleğin görevi içinde ki sorunlarını kendi içerisinde çözmesi gerektiğini yıllarca savundum. Meslek üst örgütünün yöneticiliğini yaptım ve benim meslektaşlarımın odalar ve birlik vasıtası ile bizim dışımızda ki yapılardan önce sorunlarını tespit edip kendi içlerinde sorunları çözmeye, kol içinde kırılan kısmı sarmaya dikkat ettik ve bunu bir prensip olarak uyguladık. Basın etiği konusunda söylem yapmak veya eğitim vermek benim haddime düşmez. Siz bu işi yapan insanlarsınız. Bu sizin iç meseleniz ama zaman zaman basın meslek ilkelerinin ve medya etiğinin de gözden geçirilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum.'' dedi.

 

DEĞİŞİKLİK ZARURETİ DOĞDU

 

Aday adayı dahi olmadan önce basın mensuplarının her türlü konuyu yazabileceklerini hukuk yoluna başvurmayacağı sözünü hatırlatan Eşkinat; ''Bu basın toplantısını şu amaçla yaptık. Ben göreve gelmeden önce hatta adaylığımı açıklamadan önce basınla bir araya gelmiştik. Orada da söylemiştim, Basın mensupları her şeyi yazabilirler. O konuda da bir çekincemiz de yok. Buna gönülde koymayız. Sadece bilginin doğrulanması konusunda arkadaşlarımız hassasiyet gösterirlerse bizim için yeterlidir demiştik ve herhangi bir şekilde ne yargıya ne başka bir yola başvurmayacağımızı söylemiştik. Bu sözümüzde bir değişiklik yapma zarureti doğdu. Bunun nedenlerini sizlerle paylaşmak için bu toplantıyı düzenledik.'' dedi.

 

 BENİ ARAYABİLİRSİNİZ

 

Bir bilgiyi doğrulamak amacıyla tüm basın mensuplarının kendisini arayabileceğini belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ''Bir konuyu haber yapmadan önce ararsanız, konunun aslını öğrenmeniz için gerekli tüm bilgileri veririm ve bugüne kadar arayan tüm arkadaşlara da sordukları bilgileri en açık şekilde cevapladım. Ama konu imar hakları ise eğer konu bu şehirde ki kentin rantını pazarlamaksa o zaman bu şehrin emanetçisi olarak, 183 bin kişinin bana verdiği emaneti sonuna kadar korumak ve kollamak görevimi kullanırım. Bu koruma ve kollama görevini yaparken de yerel basından da destek isteme hakkımı da kullanırım ve bugün kullanıyorum.'' dedi. 

 

İMAR DEĞİŞMEZ

 

Belediye Başkanının talebi doğrultusunda imar planlarının değişmeyeceğini belirten Başkan Ekrem Eşkinat, ''Mesele şudur, belediyeler de ki en büyük problemler imar dönüşümleridir. En büyük şaibeler, en büyük suiistimaller, en büyük spekülasyonlar arsa rantları üzerinden olmaktadır. Yani imar durumunu değiştirerek, yani kentin imar planı içerisinde ki o bölgenin rantını değiştirmek, birilerine çıkar sağlamak, kamuoyunda belediyecilik üzerine ve belediyeciler üzerine yapıştırılmış bir yaftadır. Başkanın talebi ve talimatı ile imar değişikliği olmayacağını bu belediyenin meclisi ve ilgili komisyonlar Tekirdağ kamuoyuna göstermiştir.''  şeklinde konuştu.

 

BANA KÜFÜR ETTİ

 

Eşkinat, “Siyah takım elbiseli adamların gelip odamızda bize ahkam kesmesinin bizlerin fikirlerini değiştireceğine inanıyorlarsa yanılıyorlar. Siyah plakalı mafyöz tavırlarla gelip dolaşmak benim üzerimde bir etki yaratmaz. Bunu herkesin anlamış olması lazım. Benin tapulu toprağım yok. Rant oluşturacağımı hedefleyeceğim bir yerim de yok. Benim arkadaşlarımın da yok. İmar haklarını kimseye çiğnetmeyiz. Bana otel yaptırmak için gelen şahıs ağzını bozarak şahsıma ve mensubu olduğu partiye küfür etti. Onun gereği olarak kendisine kapıyı gösterdim. Tavrının devam etmesi üzerine polisi çağırdım” dedi.

 

'BU ŞEHRİN RANTINI BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKTİRMEM

 

Bir yerel gazete de çıkan habere oldukça üzüldüğünü belirten Başkan Eşkinat,  gazeteyi eleştirdi. Eşkinat, ''Geçenlerde bir gazete de çıkan haber bizi fazlası ile üzmüştür, rahatsız etmiştir. İlk defa ve umarım son defa Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak ve Süleymanpaşa Belediyesi yönetimi olarak bir tekzip işlemi yaptık. Tekzibi yayınlayıp yayınlamayacağını bilmem ben yapmayacağım bir işlemi yaptım. Doğru yaptığımı bildiğim tek şey şu. Bu şehrin rantını birilerine peşkeş çektirmem.Bu konuda Süleymanpaşa belediyesinin başkanının ve meclisinin tam bir mutabakatı var. '' dedi.

 

Eşkinat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzüntüm, bir yerel basın kuruluşunun özelliklede basının meslek kuruluş temsilcisi konumunda ki bir arkadaşımızın basın kuruluşunun, hiç bir doğrulama yapmadan üstelikte içerisinde bir çok şaibe barındıran bir biçimde gazetesine bu işi alet etmesidir. Bu konuda üzüntüm sonsuzdur.'' dedi.

Marmara Haber