Sen misin protesto eden

Şarköy'de 60 yaşındaki kiraz üreticisi Arif Kurd, el arabasıyla kiraz satmasına izin vermediğini iddia ettiği Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u, belediye binasını önüne 40 kil

GÜNDEM 28.06.2015 16:38:00 0
Sen misin protesto eden

Şarköy'de yaşayan Arif Kurd, el arabasıyla kiraz satışı yapmasına zabıta ekiplerinin engel olduğunu söyleyerek 2 sepetle Şarköy Belediye Başkanlığı binası önüne gitti. Bina girişindeki yola sepetteki kirazları dökerek Belediye Başkanı Süleyman Altınok'u protesto eden Kurd, 'Madem bana sattırmıyorlar bu kirazları belediye başkanı yesin. Bir de sosyal devlet diyorlar. Seçim beyannamesinde üreticiye yer göstereceğini söyleyen belediye başkanı biz üreticileri büyük marketlere ezdiriyor. Ben de 25 dönüm 250 ağaç kiraz var. 15 ton kiraz yetişiyor. Ben bunları satıp geçimimi sağlıyorum' dedi.

YER GÖSTERDİK

Şarköy Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Altınok ise gelişi güzel caddelerde seyyar satıcılık yapanlara izin veremeyeceklerini söyledi. Altınok, 'Büyükşehir belediyesinin almış olduğu kararla ilçemizin belirli yerlerinde yer gösterdik. Satıcı vatandaşlar Şarköy'ün tek caddesi olan Atatürk Caddesinde satmak istiyor. Oysaki kiraz, üzüm, karpuz, kavun, salatalık, domates üreten vatandaşlarımıza göstermiş olduğumuz alanlarda satmasını istiyoruz. Bu arkadaş protesto etmekle bir yere varamaz, hiçbir çözüm bulamaz. Herkes kurallara uymak zorunda' şeklinde konuştu.

700 LİRA CEZA

Belediye binası önüne döktüğü kirazlar nedeniyle Arif Kurd'a Kabahatler Kanunu kapsamındaki çevreyi kirletme suçundan dolayı Şarköy Belediyesi tarafından 700 lira para cezası kesildiği öğrenildi.