EATON'da uzlaşma sağlandı, makineler çalıştı

Çerkezköy'de faaliyet gösteren EATON Polimer Kauçuk fabrikasında Petrol-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi 9 gün sonra sona erdi. İşveren ile sendikanın anlaşması sonucu dün sabah fabrika yenid

GÜNDEM 26.06.2015 16:39:00 0
EATON

EATON Polimer Kauçuk fabrikası işvereninin, işçilerin zam talebini kabul etmemesi sonucu, bin 870 Petrol-İş Sendikası üyesi fabrika işçisi 17 Haziran günü grev başlamıştı. Eylemin 1’inci günü Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın’ın da katılımıyla greve başlayan işçiler, fabrika kapısı önünde kurdukları çadırda sırayla nöbet tutmaya başladı. Grevin 5’inci gününde işveren, sendika temsilcileri ile bir görüşme talebinde bulundu. Devam eden görüşmeler neticesinde grevin 9’uncu günü sonunda anlaşma sağlandı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİMİZ 6 AY ÖNCE BAŞLADI

İşçiler 9 günün ardından dün sabah servis araçlarıyla yeniden fabrikaya geldi. Fabrika içinde Petrol-İş Sendikası yetkilileri tarafından yapılan açıklamayı dinleyen işçiler, daha sonra işlerinin başına geçti. Fabrika içindeki açıklamanın ardından fabrika kapısı önünde açıklama yapan Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, “Yaklaşık 6 ay önce Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz başladı. İşverenin bazı teklifleri masaya geldi. 2 yıllık olan sözleşmeyi 3 yıla çıkarma, ilk 6 ay yüzde 0, ikinci 6 ay için enflasyon, 2’nci ve 3’üncü yıllar için de enflasyon zammı ile geçiştirmek istediler” dedi.

330 LİRAYA ANLAŞTILAR

17 Haziran’da greve çıktıklarını anımsatan Baranlı, “9 gündür grevdeydik. Yapılan görüşmeler sonucu 3 yıllık talebini 2 yıla indirdik. 6 aylık zam tekliflerini yıl bazında ayarladık. Yapılan son sözleşme ile aldığımız zam 1’inci yıl seyyanen 330 lira, 2’nci yıl enflasyon artı 2 puan olarak gerçekleşti. Sosyal haklar konusunda da 1’inci yıl enflasyon, 2’nci yıl ise enflasyon artı 2 puan olarak gerçekleşti. 6 aylık farkları 1 ay içinde toplu şekilde alacağız. Yüzde 99’luk bir memnuniyet var” diye konuştu.

PANKARTI SÖKTÜLER

Sendika üyesi işçiler, açıklamanın ardından fabrika önünde asılı olan “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankartı söktü ve fabrika önünde asılı olan Petrol-İş bayraklarını topladı.

Haber / Ahmet KARDEŞ