Gurbetçileri bekliyorlar

Bir gurbetçi sezonu daha yaklaşmaya başladı. Temmuz başından itibaren artmaya başlayan yoğun gurbetçi trafiği öncesi Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri de yaz tatillerini geçirmek

GÜNDEM 26.06.2015 16:26:00 0
Gurbetçileri bekliyorlar

Yaklaşan gurbetçi sezonu nedeniyle Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda basın toplantısı düzenledi. Yalçın, “ Sezon boyunca yani 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında toplam 823 bin araç trafiği oldu. Sezonda 436 bin ilave gurbetçimiz geliyor araç olarak. Bu da yaklaşık 1,5-2 milyon civarında gurbetçimizi yaklaşık 1,5 aylık süre içerisinde bekliyoruz.”dedi.

 

AYNI ANDA YOLA ÇIKMAYIN UYARISI

 

Hangi ülkenin hangi eyaletinde tatillerin ne zaman başlayacağını belirlediklerini belirten açıklayan Müslüm Yalçın gurbetçilerin ne zaman geleceklerini bildiklerini belirterek, aynı gün içerisinde ne kadar aracın geleceğini tahmin edebildiklerini söyledi. Yalçın, “Gurbetçilerin hep aynı anda yola çıkmalarından dolayı ister istemez bizim burada bir yoğunluk oluyor ama onun öncesinde Almanya, Avusturya, Sırbistan ve Bulgaristan’da ciddi şekilde yoğunluk yaşanıyor. Gurbetçiler bize geldiklerinde ise sabırları tükeniyor. Burada geçirdikleri bir dakika onlara bir saat gibi geliyor. Dolayısıyla benim tavsiyem gurbetçilerin aynı anda yola çıkmamalarıdır.

Gurbetçilerin gelişi öncesinde gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Yalçın, 12 peronda 26 bilgisayarda aynı anda işlem yapacaklarını söyledi.

Marmara Haber