Memurlara ilkyardım eğitimi

Temel İlkyardım eğitimlerini tamamlayan memurlara sertifikaları Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından verildi.

GÜNDEM 26.06.2015 16:25:00 0
Memurlara ilkyardım eğitimi

İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan “Temel İlk Yardım Eğitimleri“ protokol gereğince eğitimlerini tamamlayanlar için   İl Milli Eğitim  Müdürlüğü Tunca Toplantı Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, İl Milli Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

BİLMEMEK EKSİKLİK

    Vali Dursun Ali Şahin törende yaptığı konuşmada, “Herkesin doktor olması mümkün değil. Ama sağlık konusunda bazı bilgileri almak lazım. Tansiyon ölçmesini herkesin bilmesi lazım. Bilmemek büyük bir eksikliktir. Aldığınız ilk yardım eğitimleri çok faydalı olacaktır. Bir insanı kurtarmak alemi kurtarmak gibidir, bir insanı öldürmek alemi öldürmek gibidir. Aldığınız eğitim gün gelir lazım olur. O zaman aldığınız eğitimleri uygulayarak kişinin hayatını kurtarabilirsiniz. İlk müdahale çok önemlidir. Bu uygulamaya Giresun’da bütün memurlara uygulamıştım. Burada da şuan 14 bin memur var. Bunların yarısı bu eğitimleri alması lazım. Eğitim gören arkadaşları kutluyorum. İnşallah hiç lazım olmaz ama olduğu zaman insanların hayatını kurtarmış olursunuz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

250 ÖĞRETMEN YARARLANDI

   Eğitimler, Sosyal Bilimler Lisesi’nde İl Sağlık Müdürlüğünün ilk yardım konusundaki uzmanları tarafından verilen eğitime  2014-2015 Öğretim yılı süresince 15  eğitim açılmış ve bu eğitimlerden 250 öğretmen yararlandı. 

   Konuşmaların ardından Vali Şahin, eğitimlerini tamamlayanlara sertifikaların verdi.

Marmara Haber