Sinekle mücadele

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, sivrisinekle mücadeleye büyük önem verdiğini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Sayın Başkanımız, görev başla

GÜNDEM 26.06.2015 15:49:00 0
Sinekle mücadele

‘Almanya’da sivrisinekle mücadele eden KAPS Vakfı ile başlatılan proje ile sivrisinek problemini Edirne’nin gündeminden kaldıracağımıza inanıyoruz’ diyen Tanrıkulu, şehre çok yakın arazilerde ekim yapan çeltik üreticilerini uyardı.  Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimi ekiplerinin, 12 ay boyunca sürdürdüğü sivrisinekle mücadele çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Tanrıkulu, “Kaçak olarak yapılan çeltik ekiminin maalesef caydırıcı bir cezası yok. Şehre yakın arazilerde çeltik ekimi yapılması, bizim yaptığımız çalışmaları da sıkıntıya düşürüyor” dedi.

 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Recep Dağdeviren, Veteriner Teknikeri Seçil Merve Şevlen ve Mustafa Koka ile birlikte Acar Park’ın yan tarafından bulunan yeşil arazide Veteriner İşleri Müdürlüğü Halk Sağlığı ekiplerinin ilaçlama çalışmalarını yakından izledi.

 

12 ay süren sivrisinek mücadelesinde çok önemli bir aşamaya gelindiğine değinen Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, şehre çok yakın arazilerde çeltik ekiminin yapılmasının sivrisinekle mücadeleyi sıkıntıya soktuğunu söyledi.

 

Haziran ve Temmuz aylarında çeltik arazilerinde bulunan suyun durağan halde kaldığı için larva ve sivrisinek ürediğine değinen Tanrıkulu, “Biz bu konuyu Edirne Belediyesi olarak hem Çeltik Komisyonumuza, hem Edirne Valiliğine, hem de Edirne Belediyesi Veteriner işleri Müdürlüğü Halk Sağlığı Birimine bildiriyoruz” dedi.

 

KAÇAK EKİM VAR

 

Özellikle bu yıl şehre yakın yerlerde kaçak çeltik ekiminde büyük bir artış yaşandığını ifade eden Tanrıkulu, “Kaçak ekimin belli bir cezası var. Ancak, bu kaçak ekimi gerçekleştirenler, bu cezayı ödemelerine rağmen, ekime devam ediyorlar. Maalesef verilen cezalar caydırıcı değil. Çeltik ekimi neredeyse şehrin içine kadar girdi” diye konuştu.

 

EDİRNE HALKI BİLGİLENDİRİLİYOR

 

Sivrisinekle mücadele kapsamında Edirne halkın da bilgilendirildiğini ifade eden Tanrıkulu, “Evlere broşür dağıtarak, vatandaşları sivrisinekle mücadele etme konusunda bilinçlendiriyoruz. Halkımız bilmelidir ki; bahçelerinde ya da depolarında küçücük bir su birikintisi varsa, bu onların kendi sivrisineklerini üretmelerine neden oluyor. Küçük uygulamalarla sitelerindeki ya da çevrelerinde ki su birikintileri ortadan kaldırarak, sivrisinek mücadelesine katkıda bulanacaklardır” şeklinde konuştu.

İlaçlamanın daha etkili olabilmesi için, çalışmaların gece 03.30’da yapıldığını belirten Tanrıkulu, sıcakta yapılan ilaçlamaların beklendiği kadar etkili olmadığını söyledi.        

Marmara Haber