Musluktan çamur akıyor

Çerkezköy İstasyon Mahallesi'nde Muhdat Karabulut'un ailesiyle birlikte yaşadığı evinde çeşmeden çamur renginde akan su isyan ettirdi. Karabulut, "Banyo yapmaya korkar olduk. Banyoya temiz girip kirli Ã?

GÜNDEM 25.06.2015 17:51:00 0
Musluktan çamur akıyor

Çerkezköy’e bağlı İstasyon Mahallesi Yeşim Sokak’taki bir apartmanın 3’ncü katında oturan Muhdat Karabulut, evinin musluğundan su yerine çamur aktığını söyledi. Karabulut, “Önceki sabah elimi yüzümü yıkamak için musluğu açtığımda su yerine çamur aktığını gördüm. Hemen Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nü (TESKİ) aradım. Kendileri bana bölgede bir altyapı çalışması yapıldığı için musluktan kirli su aktığını söylediler. Çerkezköy Şubesi ile görüşüp bana bilgi vereceklerini bildirdiler. Aynı sıkıntıyı yaklaşık 1,5-2 ay önce de yaşadık. TESKİ yetkilileri o zaman da aynı cümleleri kurdular. Fakat ne o zaman, ne de şimdi bizimle ilgilenen olmadı” diye konuştu.

DÜNYANIN SUYU İSRAF OLUYOR

Su kirliliği sorununun yalnızca kendi evlerinde yaşanmadığını belirten Muhdat Karabulut, “Neredeyse bütün mahalle aynı sıkıntıdan muzdarip. Fakat çoğu derdini söylemeye korkuyor. Sağa sola pankartlara ‘Bir Damla Su Hayat Kurtarır’ diye yazıyorlar. Gelin görün ki bu tür problemler yüzünden dünyanın suyu israf oluyor” ifadelerini kullandı.

2 AYDA BİR FİLTRE DEĞİŞTİRİYORUZ

Evde duş almaya dahi korkar olduklarını dile getiren Muhdat Karabulut, “Duşa temiz giriyoruz, kirli çıkıyoruz. Duş almaya korkuyoruz. Bu suyla ne duş alınır, ne el yüz yıkanır, ne de yemek yapılır. Yemekleri arıtmadan aldığımız suyla yapıyoruz. Bir arıtma cihazının filtresi normal şartlarda 6 ayda bir değiştirilir. Ama biz 2 ayda bir filtre değiştiriyoruz. Normalde beyaz renkte olması gereken filtre kısmı, suyun kirliliğinden dolayı sim siyah olmuş. Bu da suyun ne derece kirli aktığının göstergesidir” dedi. Karabulut ailesi yetkililerin seslerini duymasını ve sularının artık temiz akmasını istediklerini söyledi.

Haber / Ahmet KARDEŞ