Mandalı'dan iftar yemeği

Kapaklı Belediyesi'nin ilçe protokolü ve belediye personeline yönelik geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği programı, bu kez yeni açılan Kapaklı Lidya Wedding Garden'da gerçekleştirildi.

GÜNDEM 25.06.2015 17:42:00 0
Mandalı

İftar programına Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve Kapaklı Belediyesi personeli katıldı. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise Hatay Vali Yardımcılığı’na atanan Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun verdiği iftara davetli olduğu için Kapaklı Belediyesi’nin iftar programına katılamadı.

BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ

Oruçların açılmasının ardından İlçe Müftüsü İsa Aktaş tarafından dua edildi. Duanın ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “11 ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan Ayı'nın başta Kapaklı olmak üzere ülkemize ve tüm İslam Alemine huzur, bereket ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. Kapaklı, tüm kamu kurumları ve vatandaşları ile birlikte çok büyük bir ailedir. Kapaklı'ya hizmet etmek için yola çıkan bizler, aile bilinci ile hareket ederek çalışıyor, ilçeyi daha çağdaş, daha modern bir kent haline getirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR KAPAKLI BIRAKACAĞIZ

Yapılan çalışmaların temelinde Kapaklı'yı bir adım daha ileriye taşımanın yattığını kaydeden Mandalı, “Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Kapaklı bırakmak istiyoruz. 'Aile' bilinci ile el ele vererek yapmış olduğumuz çalışmaların meyvelerini toplamaya başladık. İnşallah, çocuklarımıza güzel bir Kapaklı bırakacağız. Bu güzel ilçede yetişen çocuklarımız da Kapaklı'yı daha ileriye taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.

'BİZ' OLMAYI BAŞARMIŞIZ

Konuşmasının devamında belediye personeline seslenen Başkan Mandalı, “'Ben' değil, 'Biz' olmayı başarabilirsek, ancak o zaman güzel hizmetler yapabiliriz. Bugüne kadar Kapaklı halkına yaptığımız hizmetlerden aldığımız olumlu geri dönüşler de gösteriyor ki, Kapaklı Belediyesi olarak 'Biz' olmayı başarmışız. İnşallah Yüce Rabbim bundan sonra da bizlere, Kapaklı tarihinde güzel izler bırakmayı nasip eder” dedi.

SEMAZEN VE KARAGÖZ-HACİVAT İLGİYLE İZLENDİ

Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasının ardından program, ilahiler, semazen gösterisi, Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu gibi etkinliklerle devam etti. Semazen ve Karagöz-Hacivat oyunu ilgi ile izlendi. İftarda davetlilere Ramazan şekeri ve Şıra ikram edilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Haber / Ahmet KARDEŞ