Hedef 'Engelsiz Edirne'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Engelsiz Edirne' temalı atölye çalışması için Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

GÜNDEM 23.06.2015 17:27:00 0
Hedef

Edirne’nin özel, değerli, anlamlı ve kadim bir kent olduğuna değinen Gürkan, nasıl bir Edirne hedeflediğini öğrencilerle paylaştı.

 

ÜÇÜ BİR ARAYA GLEDİ

 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Edirne Temsilciliği, Edirne Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, ‘Engelsiz Edirne’ temalı atölye çalışması için bir araya geldi. Mimarlar Odası’nda düzenlenen atölye çalışmasında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu projede yer alan öğrencilere, verecekleri emekten dolayı teşekkür etti.

 

 “HEDEFİMİZ EDİRNE’Yİ ENGELSİZ KENT YAPMAK”

 

Atölye çalışması sırasında çağdaş kent tanımını öğrencilerle paylaşan Gürkan, “Sabah tek başına evden çıkıp, şehre gelip, şehirde tüm işlerini tek başına yapıp, yine tek başına evine dönebiliyorsa, bu kent çağdaş bir kenttir. Aslında tanım çok net. Çok basit demiyorum. Tabi ben bunu söyledikçe, bazı arkadaşlarımız diyor ki ‘Edirne böyle mi?’. Evet Edirne böyle değil. Dünyada da böyle bir kent mevcut değil zaten. Hedefimiz Edirne’yi engelsiz bir kent yapmak. Bunu sağlamak için bazen büyük, bazen ise küçük adımlar atmaya çalışıyoruz. Tabi bu atölye çalışmalarıyla eş zamanlı giden bazı proje çalışmaları var. Bu çalışmaların tümünü entegre etmek istiyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

 

Edirne Belediyesi olarak, bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı da ihale aşamasında olan Sokak Sağlıklaştırma Projeleri olduğunu anlatan Gürkan, “Engelsiz bir kent arzu ediyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Ama bir taraftan da şöyle bir Edirne Arzu ediyorum; Saraçlar Caddesi’ne kim bir cephe yenilemesi yapmak istiyorsa, belediyeye müracaat ettiğinde, onun projesini biz belediye olarak vereceğiz. Bu Osmaniye, Orhaniye, Çilingirler vs. Caddeleri içinde geçerli olacak. Engelli arkadaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmamız gerekiyor. Kenti yönetmek sadece Belediye Başkanı olmak değil, kendi yönetmek demek Mimarlık Fakültesinde hoca olmak demek, kenti yönetmek demek, Mimarlık Odası’nda yönetici olmak demek. Kenti birlikte yönetiyoruz” diye konuştu.

 

ENGELEİ YAŞAM MERKEZİ AÇACAĞIZ

 

Edirne özel, anlamlı, değerli, kadim bir kent olduğuna değinen Gürkan sözlerine şöyle devam etti: “Edirne’nin tarihi dokusuna uygun bir tarzımız olmalı ama Edirne’de yaşayan her yaş grubuna, her sosyal statüye, fiziksel durumuna göre bütün yurttaşların yaşamını kolaylaştıran düzenlemeler yapmak ve tedbirler yapmak durumundayız. Bir ay içerisinde kentimizde engelliler yaşam merkezini açacağız. Düzenlemeleri bitmek üzere.  Bu da çok arzuladığımız bir şey. Her engelli derneği bazen birbirinden habersiz işler yapıyor. Bazen bu işler çakışıyor, örtüşmüyor. Amacımız kentteki engellilere yönelik çalışmaları, yaklaşımları, perspektifleri bir araya getirerek, daha homojen bir yönetişim kurmak. Bunun çabası içindeyiz. ”   

Marmara Haber