Artık ücretli

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulan Tekirdağ Otopark A.Ş.(Tek-Park), yol kenarına araçlarını park eden sürücülerden 4 ile 17 lira arasında değişen ücret alacak.

GÜNDEM 22.06.2015 17:41:00 0
Artık ücretli

Uygulama Tekirdağ’da faaliyete geçti. Önümüzdeki günlerde ise Çorlu ve Çerkezköy’de sürücülerin cebinden para çıkmaya başlayacak. Bu uygulama tepki çekerken, nüfusunun yüzde 75’i asgari ücretle geçinen Çerkezköylüler ücretli otopark sisteminin kalkmasını istedi.

ÜCRET NE KADAR

Tek Park şirketinin uyguladığı ücret tarifesi 0-1 saat 4, 1-2 saat 5, 2-4 saat 7, 4-8 saat 11, ve gün boyu park ücreti 17 lira olarak belirlendi.

Ücretlendirme tabelaları Tekirdağ’da hükümet caddesi ile Tek-Park’ın tespit ettiği diğer noktalara yerleştirildi ve görevliler park ücreti almaya başladı. Park ücretini yüksek bulan sürücüler, “Buraları ücretli yapmak için önce araçlar için ücretsiz alternatif park noktaları oluşturulması gerekiyor. O park yerlerine gitmek istemeyenler ise buralara park edecek, Bankada veya farklı bir kurumda kısa bir işi olan kişi ücret ödemek zorunda kalacak. Bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz.”dediler.

ÇERKEZKÖY’DE DURUM NE?

Çerkezköy’de ise Tek-Park Atatürk Caddesi, Uğur Mumcu Caddesi ve Öztrak Caddesi’ne tabelalarını astı. Park ücretlendirmesinin ise 1 hafta içinde faaliyete geçeceği öğrenildi. Park sistemini eleştiren vatandaşlar, “Çerkezköy’de yaşayanların yüzde 75’i asgari ücretle geçiniyor. Otopark ücreti için ekstra ayırabileceği 4 lira onlar için önemli bir miktar. Ayrıca yol kenarları ücretli olacaksa sürücülere alternatif park yerleri gösterilmesi gerekiyor. Bu da şuan için yok.”dediler.

Marmara Haber