3 bin polis alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü, teşkilatın ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere lise mezunlarına 2 yıl süreyle ön lisans düzeyinde eğitim veren polis meslek yüksekokullarına, 2015-2016 eÄ?

GÜNDEM 22.06.2015 17:39:00 0
3 bin polis alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, adaylarda 2015 yılı içinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan türlerinin herhangi birinden en az 270 ham taban puan (Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit ve Vazife Malulü olanların eş ve çocukları için 140 puan) şartı aranacağı belirtildi.

BAŞVURUSU ADRESİ

Açıklamada, "18 yaşını tamamlamış, 31 Aralık 2015 tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olan ve bayanlar için 162 santimetre erkekler için 167 santimetreden kısa olmayan adaylar başvuru hakkına sahiptir. Başvuruda adaylarda aranılan diğer şartlar, www.egm.gov.tr ve www.pa.edu.tr. adreslerinde açıklanmıştır. Polis meslek yüksekokullarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar öncelikle 18-30 Haziran 2015 tarihleri arasında http://pmyo.pa.edu.tr adresinden ön başvuru yapmak ve 02-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında ise istenilen belgelerle şahsen müracaat etmek zorundadırlar." denildi.

EĞİTİMDEN SONRA BİR SINAV DAHA YAPILACAK

2 yıllık eğitimi tamamlayan polis adaylarının bir sınava daha tabi tutulacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Polis meslek yüksekokullarındaki 2 yıllık eğitim süresini başarıyla bitirerek diploma almaya hak kazanan adayların emniyet teşkilatına aday polis memuru olarak atanabilmeleri için eğitim sonunda Polis Akademisi Başkanlığınca yapılacak sınavda başarılı olma şartı aranacak. Eğitim sonu sınavında başarılı olan adayların uygun görülen boş kadrolara polis memuru olarak atamaları yapılacaktır."

Marmara Haber