400 Yılık tarih ayağa kalktı

Edirne'de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından onarımı 476 bin lira harcanarak restorasyonu yapılan 400 yıllık Kazasker Salih Mescidi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

GÜNDEM 21.06.2015 14:37:00 0
400 Yılık tarih ayağa kalktı

Talatpaşa  mahallesinde bulunan  Kazasker Salih Mescidinin açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, açılış töreni öncesi yaptığı konuşmada, "Kazasker Salih Mescidi artık hakikaten bir mescit oldu. Ve böylelikle öksüz olan minare mescidiyle kavuşmuş oldu" dedi.

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de "Burada sadece minaresi olan, ön tarafta küçük bir haziresi bulunan bu güzel eseri bir bütün olarak Edirnelilerin istifadesine sunuyoruz. Üzerinde sadece minaresi olan bir mabedi tamamlayarak ibadete açmaktan dolayı ben gerçekten son derece memnunum. Mescitle ilgili hiçbir proje olmayan ve tamamen sonradan yapılan bu eseri bu hale getiren değerli Vakıflar Genel Müdürlüğümüze, burada emeği geçen bölge müdürüne ve personeline müteşekkir olduğumu ifade ediyorum. Bu eseri kazasız belasız bize kazandıran ustalarımıza da teşekkür ediyorum. Diyorum ki, hakim Salih Bey’in ruhu şad olacaktır" dedi.

 

                Konuşmalarının ardından Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, Kazasker Salih Mescidini ibadete açtı. Açılış töreninin ardından katılımcılar, Ramazan ayının ilk Cuma Namazını tarihi mescitte kıldı.

Marmara Haber