Demirel'i afişle andılar

9'ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i baba olarak andıklarını söyleyen Ali Paşa Çarşı Dernek Başkanı Yılmaz Şaniz, "Süleyman Demirel bize yardım yapmasaydı, bu çarşı 5 y?

GÜNDEM 19.06.2015 17:19:00 0
Demirel

Yangın çıkıtğı zaman derneğin başkanlığını yaptığını belirten Erdem Erişken, “O gün yangın sabahı çok perişandık, Süleyman Demirel, yanımıza geldiğinde bize devletin yanımızda olduğunu gösterdi. Ali Paşa Kapalı Çarşısı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Yangın sonrası biz vakıflara müracaat ettiğimizde bize “Gelirleriniz az, bu gelirlerle 20 yılda burası anca onarılır” dendi. Bende konuyu dönemin başbakanı rahmetli Süleyman Demirel’e ilettim. Bana ilk dediği oğlum hiç üzülme devlet arkanda, ben arkandayım. Bu 20 yılda yapılamayacak çarşıyı 5 yıl gibi kısa sürede yapımını sağladı. O bizim babamızdı. Ruhu şad olsun. Çok güçlü bir liderdi. Bizde onu unutmadığımızı belirtmek için böyle bir afiş hazırlayıp astık. Devleti hep arkamızda hissettik. Onu hiç unutmayacağız” dedi.

SULTAN SÜLEYMAN DÖNEMİNDE YAPILDI

Edirne’de Kanuni Sultan Süleyman döneminde Sadrazam Semiz Ali Paşa tarafından, 1565 yılında Mimar Sinan’a yaptırılan, içinde 130 dükkanı, 6 kapısı bulunan tarihi kapalı çarşı asırlar boyunca kentte ticaretin merkezi oldu. Kapalı çarşı 1992 yılında çıkan büyük yangında, yanarak tamamının kullanılmaz hale gelmesindan sonra dönemin başbakanı Süleyman Demirel, tarafından ödenek çıkartılıp 5 yıl gibi kısa sürede yapımı tamamlanmasının ardından tekrar ticarete açıldı.

ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDİ

17 Haziran’da hayatını kaybeden 9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için dün ilk olarak TBMM’de tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve bakanlar ile üst düzey protokol katıldı. Ardından ikinci tören Kocatepe Camii’nde düzenlendi. Buradaki cenaze namazının ardından Demirel’in Türk bayrağına sarılı naşı memleketi Isparta’ya gönderildi. 

Marmara Haber