Komşuların sivrisinek mücadelesi

Edirne'de vatandaşları yaz ayında en çok rahatsız eden sivrisinek istilasına Türkiye ve Yunanistan ortak çalışma başlattı. İki ülke kendi sınırlarını aynı anda ilaçlama yapacak.

GÜNDEM 18.06.2015 18:08:00 0
Komşuların sivrisinek mücadelesi

Çeltik’in (pirinç) başkenti olarak bilinen Edirne’de, ekim arazileri ile Meriç Tunca ve Arda Nehirlerinin kent merkezine yakın olmasından dolayı ortaya çıkan sivrisinekler özellikle yaz aylarında günlük yaşamı olsuz etkiliyor. Sivrisineklerden komşu Yunanistan’da yaka silktiği için Edirne Valiliği, Edirne Belediyesi ve Yunanistan’ın ortak mücadele çalışması başlatıldı.

 

AYNI ANDA İLAÇLAMA

 

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Yunanistan tarafı ile karşılıklı haberleşerek aynı anda bölgede ilaçlama çalışması başlattıklarını, bu sayede sivrisinekler ile mücadelede büyük oranda azalma yaşandığını söyledi. Yunanistan ile ortak yapılan mücadele çalışması neticesinde sivrisineklerde büyük azalma yaşandığını belirten Vali Şahin, “İki ülke yaklaşık 3 ay önce çalışma başlattı ve sivrisineklerle mücadelede iki ülke koordineli olarak çalışıyor. Meriç nehri kıyısında ve kent merkezinde sineklerde büyük bir azalma var. Biz burada sinek ilaçlamasını nerede hangi tarihte nerede yapacağımızı Yunanistan’a bildirdik. Onlarda bizim bildirdiğimiz alanlarda o tarihte ve saatte çıkıyor o bölgede karşılıklı verdiğimiz koordinatlara uyarak ilaçlama çalışması başlatıyor. Bu sayede sivrisinekler mücadelede gözle görülür bir azalma yaşandığımızı söyleye biliriz” dedi.

Şahin iki ülkenin sivrisineklerle mücadelesi yaz boyunca devam edeceğini ifade etti.

Marmara Haber