BALO'dan bilgilendirme

Çerkezköy'de aktif terminali kurularak Trakya Bölgesi'nin ithalat ve ihracat potansiyelini arttırıp, ekonomik ve ticari açıdan kalkınmasına destek sağlayacak olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A

GÜNDEM 17.06.2015 17:43:00 0
BALO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlediği toplantıya ÇTSO Yönettim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcıları Mehmet Seçkin, İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mehmet Aksoy, ÇTSO Meclis üyeleri,  S.S.Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Arat, BALO  Pazarlama Sorumlusu Mehmet Sakaroğlu, BALO  İş Geliştirme Koordinatörü Burak Dinç ve çok sayıda katılımcı katıldı.

Türkiye'nin uluslararası taşımalarında demiryolunun payını arttırma, çevreci ve ekonomik taşıma modelleri geliştirme hedefi ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde kurulan BALO İş Geliştirme Koordinatörü Burak Dinç, BALO servisi ve sistemini katılımcılara detaylarıyla anlattı.

Dinç, “Türkiye’nin demiryolu ile yük taşıma payını arttırıcı çalışmalar yapmak ve demiryolu bağlantısı olan tüm olası coğrafyalara zamanında güvenli şekilde ulaşmak. BALO 117 ortaklı ve ödenmiş sermayesi 27 milyon 500 bin liradır. Çerkezköy bizim ana çıkış merkezimizdir. Çerkezköy ve ÇTSO bu süreçte destek aldığımız ortağımızdır. Çerkezköy’de 4 tane OSB var. Bu nedenle önemli bir sanayi merkezi.’dedi. Taşıma konusunda Çerkezköy’ün Avrupa ülkelerine daha yakın olması nedeniyle taşıma ücretinin de yüzde 30-35 oranında daha ucuz olduğunu belirtildi.

Haber/Seyit SÜREN