Polisten 'Ergin' operasyonu

Kırklareli polisi, Karagümrük Çetesi elebaşı 'Nuriş' lakaplı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi 3 ilde yapılan operasyonla gözaltına aldı. Nuri

GÜNDEM 17.06.2015 17:40:00 0
Polisten

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir süre önce suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yaptığı belirlenen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlattı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, Kırklareli’nin yanı sıra Edirne ve İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon kapsamında Karagümrük çetesi elebaşı Nuri Ergin’in çocukları Nurettin ve Anıl’ın bulunduğu şüpheliler izlemeye alındı. Polis, dün sabaha karşı  operasyon için düğmeye bastı. 16 farklı adrese mahkeme kararıyla eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, Edirne’de 6, Kırklareli’nde 5, İstanbul’da ise 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

OĞULLARINDAN BİRİ KAÇTI

Operasyonda ’Nuriş’ lakaplı Karagümrük çetesi elebaşı  Nuri Ergin’in ’çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak’la suçlanan oğulları Nurettin Ergin ve Anıl Ergin de kıstırıldı. Anıl Ergin polis ekiplerince gözaltına alınırken, ağabeyi Nurettin ise İstanbul Halkalı’da polis ekipleriyle silahlı çatışmaya girdi. Bir süre devam eden çatışmanın ardından Nurettin Ergin, polisin elinden kaçtı.

Operasyon sırasında Nurettin Ergin’in yanı sıra Edirne’de de bir şüphelinin de kaçtığı belirtildi. Aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler Edirne, Kırklareli ve İstanbul’da sağlık kontrolünden geçirilirken, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 9 tabanca, bu silahlara ait mermi, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Operasyon sürüyor.

POLİSİN ELİNDEN KAÇMIŞTI

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Nuri Ergin’in küçük oğlu Anıl Ergin, yol kontrolü sırasında aranması olduğu gerekçesiyle geçen 11 Mayıs günü Edirne’de gözaltına alınmış, kalp rahatsızlığı olduğunu söylediği için tedaviye götürüldüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden firar etmişti. Ergin’in firarına yardım ettiği  iddiasıyla, 2 görevli polis memuru açığa alınarak haklarında soruşturma başlatılmıştı.

Marmara Haber