9/8'lik uyandırma

Çerkezköy Belediyesi, Ramazan ayın boyunca 13 mahallede vatandaşları sahurda uyandıracak olan Ramazan davulcularını belirledi. Davulcular, tokmaklarına Trakya'ya has 9/8'lik ritimle vuracak.

GÜNDEM 17.06.2015 17:22:00 0
9/8

Çerkezköy Belediyesi, dün Ramazan davulcularını belirleyerek görev kimlik kartlarını dağıttı. Belediye binası önünde toplanan davulcular. İlk sahur öncesi antrenman yaparak tokmaklarına vurdu ve 9/8’lik mini bir konser verdi. Konsere, Fevzipaşa Mahallesi’nde davul çalacak olan Rıza Zurnacı’nın 7 yaşındaki torunu Rıza Can Zurnacı’da kendi çaldığı davuluyla eşlik eti.

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, davulculardan görevlerini layıkıyla yerine getirmelerini ve görevlendirilen davulcuların dışında kimsenin davul çalmaması gerektiğini belitti.

KİMLİK KANRTINI TAŞIYIN UYARISI

Zabıta ekipleri, davulculara, belediyenin verdiği ad ve soyadları ile hangi mahallede görevli olduklarını belirten kimlik kartlarını mutlaka yanlarında taşımalarını ve boyunlarına asmalarını istedi. 10 mahallede görevlendirilen 13 davulcudan Ramazan boyunca 9/8 ritmi ile maniler söyleyerek vatandaşların sahura kaldırılması istendi.

Marmara Haber