Konuşması uzayınca...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından yapılan Kapaklı İçme Suyu Temini Amaçlı Sondaj Kuyuları'nın açıl?

GÜNDEM 16.06.2015 19:08:00 0
Konuşması uzayınca...

Kapaklı’daki sondaj kuyularının açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ensar Sivri, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, AK Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Kılınç, Kapaklı Belediyesi Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan ve Nalan Çolak, muhtarlar ve TESKİ Kapaklı Şubesi ile Kapaklı Belediyesi çalışanları katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından su kuyusunun açılışı yapıldı. Ardından protokol üyeleri, kuyudan akan suyu içti.

TOPLAM 13 SONDAJ KUYUSU

Açılış konuşmasını TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı. Yağmur yağma riski nedeniyle konuşmasını oldukça kısa tutan Şafak Başa, “Tekirdağ’ın bazı ilçelerindeki su ihtiyacı sıkıntısını ortadan kaldırmak için 2’si Kapaklı, 4’ü Muratlı, 2’si Hayrabolu ve 5’i de Çorlu’da olmak üzere toplam 13 sondaj kuyusunun 1’inci etap ihalelerini tamamladık. Bu sayede su kıtlığı çeken bölgelere şebeke takviyesi yapılacak. Tüm bu yatırımların toplam maliyeti 780 milyon TL’dir” dedi ve yatırımların tüm Tekirdağ’a hayırlı olmasını temenni etti.

OLMAZSA OLMAZIMIZ MEYDAN PROJESİ

Programda sonraki konuşmayı ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı yaptı. Kapaklı’da aynı bölgede 2 farklı su kuyusunun açılmasına tepki gösteren Başkan Mandalı, “Buraya iki kuyu yerine saniyede 50 litre su pompalayan tek bir kuyu açılabilirdi” diyerek TESKİ’yi eleştirdi. Konuşmasının devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden bahseden Başkan Mandalı, “11 ilçe 11 okul projesi kapsamında ilçemizde de bir okul yapılacak. 7 milyon TL’lik Kapalı Spor Salonu ve 20 milyon TL’lik Kültür Merkezi için ihale çalışmaları sürüyor. Bizim olmazsa olmazımız ise içinde 3 bin kişilik cami ve hamamı da içeren Meydan Projesi’dir. Büyükşehir’den bu projemiz için de destek bekliyoruz” dedi.

ALBAYRAK VE GÜRBÜZ KONUŞAMADI

Yağmurun başlamasına rağmen konuşmaya devam eden Başkan Mandalı’nın imdadına belediye çalışanları yetişti. Konuşmasını şemsiye altında sürdüren Başkan Mandalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’dan ilçeye sonradan bağlanan mahalle yollarının ve bu mahallelerdeki park bahçe işlerinin de en kısa sürede tamamlanabilmesi için destek istedi. Başkan Mandalı konuşmasını uzatması ve yağan yağmurun şiddetini artırması nedeniyle program sona erdi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz konuşma yapamadı.

KONUŞMA YAPAMAYINCA AÇIKLAMAYI İNTERNETTEN YAPTI

Programda konuşamayan Kadir Albayrak, açılışla ilgili düşüncelerini belediyenin internet sitesinden yaptı. Albayrak şunları söyledi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde varız, tüm ilçelerimizde gerek alt yapı gerekse de üst yapı yatırımlarımız devam ediyor. 2015 yılının bu anlamda atılım yılı olacağını söylemiştik. Bunu da gerçekleştiriyoruz. Açılış ve temel atmalarda sık sık halkımızla bir araya geliyoruz. Kapaklı'nın içme suyu temini konusunda bu kuyularla birlikte sıkıntısı kalmayacak. Su berekettir. Su kuyumuzdan güldür güldür suyumuz geliyor. Hizmetin siyaseti olmaz diye her yerde söylüyoruz. Biz bize oy versin vermesin herkese eşit hizmeti götüreceğiz. Bunu da her ilçede yaptığımı yatırımlarla gösteriyoruz. Görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözleri tutacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kapaklı su kuyularımız da tüm Kapaklı halkına hayırlı olsun."

ÇERKEZKÖY’DE TEMEL ATILDI

TESKİ Çerkezköy Kısmi Dere Islahı ve Köprü Yapımı inşaatlarının temeli dün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katılımı ile atıldı.

KIZILPINAR’A ASFALT ÇERKEZKÖY’E OLİMPİK HAVUZ MÜJDESİ 

Burada yaptığı konuşmada büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Kızılpınar’ın altyapısı tamamlanınca Kızılpınar’da bulunan tüm cadde ve sokaklar sıcak asfalt ile kaplanacak. Artık önümüzdeki 4 yıl seçim falan yok. Herkesin hizmete odaklanması, çalışmaya odaklanması lazım. Bize oy versin vermesin Tekirdağ’ın her yerine eşit ve adil hizmet gidecek. Çerkezköy’e 5 milyon liraya  mal olacak olimpik bir yüzme havuzunu kazandıracağız. Bu havuzun temelinin bu yıl içinde atılacak.”dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ