TULİPACK törenle açıldı

Bell Holding bünyesinde gıda ürünlerinin ambalajlarının üretiminde faaliyet gösteren ve Mayıs ayında faaliyete başlayan TULİPACK fabrikasının açılışı gerçekleşti.

GÜNDEM 16.06.2015 17:59:00 0
TULİPACK törenle açıldı

TULİPACK fabrikasının Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi 19’uncu sokakta düzenlenen açılış törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy OSB Müdürü Mehmet Özdoğan, Bell Holding yönetimi, TULİPACK Genel Müdürü Bekir Öktenoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol ev davetliler, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından üretim tesislerini gezdi.

HER YATIRIM İLÇEMİZ İÇİN İSTİHDAM KAYNAĞIDIR

Üretim tesislerinin gezilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Açılışını yaptığımız TULİPACK üretim tesisini hep birlikte gezdik. TULİPACK gıda ambalaj sektöründe kendini ispatlamış büyük bir firmadır. Böylesine büyük bir firmanın Çerkezköy’e gelmesinden büyük mutluluk duyuyorum. TULİPACK Bell Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir şirkettir. Bell Holding’in Çerkezköy’de daha önce de yatırımı olmuştu. Bu ikinci yatırımları oldu. Her yatırım ilçemiz için istihdam kaynağıdır. Bu bağlamda ilçem adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YILLIK KAPASİTEMİZ 4 BİN 500 TON

Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kase ve kapak gibi ambalajlar ürettiklerini ifade eden TULİPACK Genel Müdürü Bekir Öktenoğlu, “Fabrikamız 6 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Bunun 4 bin metrekaresini üretim, kalan 2 bin metrekaresini de depo alanı olarak kullanıyoruz. Yıllık 4 bin 500 ton plastik işleme kapasitemiz var. Fakat bu kapasiteyi yıllık 6 bin tona çıkaracak altyapıya da sahibiz. Türkiye’nin en önemli dondurma, yoğurt, margarin ve peynir gibi gıda maddelerinin ambalajlarını üretiyoruz” dedi.

İSTANBUL’DAKİ FABRİKAYI DA ÇERKEZKÖY’E TAŞIYACAĞIZ

Çerkezköy’den gıda ambalajı kapsamında ihracatta yaptıklarını dile getiren Genel Müdür Bekir Öktenoğlu, “Üretimimizin yüzde 15’ini ihraç ediyoruz. Amacımız bu oranı ilerleyen süreçte yüzde 30’a çıkarmaktır. İhracatımızı Pakistan, Hindistan ve orta doğu ülkelerine yapıyoruz” dedi. TULİPACK’ın diğer şubesinin İstanbul Hadımköy’de bulunduğuna dikkat çeken Öktenoğlu, “Eylül ayı sonuna kadar İstanbul’daki şubemizi de buraya taşıyacağız” diye konuştu. Açılışta davetlilere viyolonsel ve yan flüt eşliğinde müzik ziyafeti sunuldu.

Haber / Ahmet KARDEŞ