122 yıllık tarihi cami restore edildi

Tam 122 yıl önce Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yapılan tarihi Kurtdere Camii'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Tarihi cami Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu'nun da katıldığı açÄ

GÜNDEM 13.06.2015 17:58:00 0
122 yıllık tarihi cami restore edildi

Açılış törenine Vali Enver Salihoğlu’nun yanı sıra Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Saray Belediyesi Meclis Üyeleri, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Şarköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİLER

Tarihi Kurtdere Camii’nin açılış töreninde konuşan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban caminin tüm bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti. İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin de yaptığı konuşmada Kurtdere Camii’nin geçmişi ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Kuran’ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Mahmut Gürlen’in yaptığı duanın ardından Kurtdere Camii’nin açılışı gerçekleştirdi.

CAMİ 122 YAŞINDA

Açılış merasiminin ardından Tekirdağ Valisienver Salihoğlu ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte Cami’de ilk namazı kıldı. 1893 yılında inşa edilen ancak uzun yıllar bakımsız kalan, Kurtdere Camii’nin restorasyon çalışmaları, 2012 yılında Saray Kaymakamı Hüseyin Öner’in girişimleriyle Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından 2013 yılında uygulama projesi hazırlatılıp ve yine İl Özel İdaresi tarafından 2014 yılındaki yapım ihalesi ile başladı.

RESTORASYON MALİYETİ 856 BİN TL

2014 yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdaresinin, 6360 sayılı yasa kapsamında tüzel kişiliğini kaybetmesi sonucu restorasyon çalışmalarının sorumluluğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geçen Cami’nin, 856 bin 131,09 TL harcanarak tamamlandığı bildirildi.

Marmara Haber