Kapaklı'da 15 bin 586 öğrenci karne aldı

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki eğitim ve öğretim gören 265 bin 487 öğrenci karnelerini aldı ve 3 ay sürecek olan yaz tatilleri başladı.Karnelerd

GÜNDEM 12.06.2015 19:15:00 0
Kapaklı

Kapaklı'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sanayiciler İlkokulu’nda karne töreni düzenlendi. Okul bahçesinde yapılan karne törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Müftüsü İsa Aktaş,veliler ve öğrenciler katıldı.

BOL BOL EĞLENİN VE KİTAP OKUYUN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Cahit Nuri Koç, “Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Çocuklarımız 3 aylık bir tatil dönemine girecekler. Bu süreyi çok iyi değerlendirmeli, bol bol eğlenmenin yanı sıra bol bol da kitap okumalılar” diye konuştu.Ardından üzerlerine kırmızı renkli ay yıldızlı tişört giyen ve çeşitli etkinliklerde başarılı giren öğrenciler ödüllendirildi.

ÖDÜLLERİ KAYMAKAM VERDİ

Program 4-C sınıfı öğrencilerinin Aydın Yöresi Halk oyunları gösterisi ile devam etti. Daha sonra Tekirdağ’da düzenlenen okul sporları halk oyunları geleneksel düzenlemesiz dal kategorisinde birinci olan 3-J sınıfı halk oyunları ekibine Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz tarafından madalyaları takdim edildi. 23 Nisan Çocuk ve Bayram konulu resim yarışmasında ilçe birincisi olan 2-A sınıfı öğrencisi Duru Duman ise ödülünü İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferhat Kaanoğlu’nun elinden aldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu resim yarışmasında ilçe ikincisi olan Ana sınıfı A Şubesi öğrencisi Sidar Öztarhan da ödülünü Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdi. 23 Nisan Satranç Turnuvasında ilçe ikincisi olan 4-E sınıfı öğrencisi Yunus Yılmaz’a ödülünü İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, turnuvadaki en küçük katılımcı ve minikler birincisi olan 1-E sınıfı öğrencisi Ege Deniz Koç’a da ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant verdi.

ÖĞRENCİLERE KARNELERİ VERİLDİ

Ödül töreninin ardından öğrenciler karnelerini almak üzere sınıflarına geçti. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ve beraberindeki protokol üyeleri de bazı sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini kendi elleri ile verdi. Karne töreninde Kaymakam Gürbüz ve protokol üyeleri, öğrenci ve velilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğretmenlerin öğrencileri için hazırladığı birbirinden ilginç karneler, Kaymakam Gürbüz’ün de beğenisini kazandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ