Kiraz festivali renkli görüntülerle başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 51'nci Uluslararası Kiraz Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivalde barışın simgesi olan beyaz güvercinler gökyüzüne bırakıldı.

GÜNDEM 11.06.2015 17:33:00 0
Kiraz festivali renkli görüntülerle başladı

Gece ise ünlü şarkıcı Kibariye sahne aldı ve sahil dolgu alanını dolduran vatandaşları coşturdu.Kibariye, sahneye çağırdığı bir çiftin ise nişan kurdelesini kesti.

 

Bu yıl  51'ncisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın  Valilik, Kaymakamlık ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyareti ile başladı.Ardından Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan 51'nci Tekirdağ Kiraz Festivali Korteji Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Festival kortejine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, İlçe Belediye Başkanları, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, gösteri ekipleri ve vatandaşlar katıldı.Burada konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ,51 yıldır festivale sahip çıkarak devam etmesini sağlayan ve bugün kortejin coşkulu bir şekilde yapılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

Açılış töreninin ardından Festival Mesalesi Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından yakıldı. Ayrıca meşale yakımı öncesi barışın simgesi beyaz güvercinler de gökyüzüne bırakıldı.

 

EN GÜZEL KİRAZLAR YARIŞTI

 

51. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali kapsamında Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Süleymanpaşa İlçe Müdürlüğün’nün ortaklaşa düzenlediği Kiraz Yarışmasında en güzel kirazlar yarıştı. Yarışmada Tekirdağ’ın Naip, Mermer, Barbaros, Karahisarlı mahallesi, Muratlı ilçesine bağlı Yurtbekler ve Yazır mahalleleri ve Süleymanpaşa merkezden kirazlar yarıştı. Jüri üyelerinin seçmekte zorlandıkları yarışmada, Naip Mahallesinden Eşref Meral’in kirazları en güzel kiraz seçildi.

 

KİBARİYE SEVENLERİ İLE BULUŞTU

 

51'nci Uluslararası Kiraz Festivali etkinlikleri kapsamında ünlü şarkıcı Kibariye  sahil festival alanında sahne aldı. Kibariye, burada söylediği şarkılarla alanı dolduran vatandaşları coşturdu.

 

KİBARİYE SÖZ KESTİ

 

Konserde ilginç anlarda yaşandı. Bir çiftin nişan yapmak istediğini öğrenen Kibariye, çifti sahneye çağırdı ve yüzükleri takarak kurdeleyi kesti. Kibariye, gençlere bir ömür boyu mutluluklar diledi.

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, konser için Süleymanpaşa'ya gelen Kibariye'ye teşekkür etti. Festival, 14 Haziran tarihine kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Marmara Haber