3 kaymakamlı açılış

Tekno Metal Fabrikası, dün Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İstanbul Gazi Osman Paşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın k

GÜNDEM 10.06.2015 20:04:00 0
3 kaymakamlı açılış

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Caddesi’nde faaliyete başladı. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İstanbul Gazi Osman Paşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler, Tekno Metal Yönetim Kurulu Başkanı Adem Karagöz, çok sayıda iş adamı ve siyasi katıldı. Programda kısa bir konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, ilçenin çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü belirterek, “Bu tür tesisler ilçemize lazım. Çerkezköy Türkiye’nin en hızlı göç alan şehirlerinden birisidir. Bu gibi yatırımlar sayesinde ilçemizdeki işsizlik oranı en düşük seviyelerde olacaktır” dedi. 

 

SADECE İŞÇİLER DEĞİL İŞ ADAMLARI DA BU BÖLGEYE GELİYOR

 

Bir dönem Saray Kaymakamlığı da yapan İstanbul Gazi Osman Paşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ise, “Daha önce de bu bölgede görev yaptım. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı çok hızlı gelişen ve büyüyen ilçelerimizdir. Görüyorum ki sadece iş arayanlar değil, yatırım yapmak isteyen iş adamları da burayı tercih ediyor. İş adamlarımızın bu bölgeye yatırım yapmalarından büyük mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HAYIRLI OLSUN

 

Samsunluların başta Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere bölgeye büyük katkı sağladığına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise “Bölgemize yeni yatırımların geliyor olması elbette bizleri çok mutlu ediyor. Kapaklı her geçen gün daha da büyüyüp gelişiyor. Tekno Metal’in bölgemize yaptığı yatırımın başta Kapaklı ve Çerkezköy olmak üzere tüm Tekirdağ ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

OSB’NİN ADI DEĞİŞTİRİLMELİ

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Tekno Metal Fabrikasının bölge için hayırlı olmasını temenni ederek, “Kapaklı her geçen gün aldığı göç ve yapılan yatırımlarla daha da büyüyor. Bu kapsamda 3’te 2’si Kapaklı sınırları içinde kalan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin adının Kapaklı OSB olarak değiştirilmesinin daha uygun olacağı kanaatindeyim” dedi.

2 BİN 500 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP

Konuşmaların ardından protokol üyelerine fabrikayı gezdiren Tekno Metal Yönetim Kurulu Başkanı Adem Karagöz, “Fabrikamız 8 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen 2 bin 500 metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. İlk etapta 30 çalışanla faaliyete başlıyoruz. İnşallah en kısa zamanda daha fazla kişiye iş imkanı sağlar hale geleceğiz” dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ