Verimliliğin sırlarını anlattılar

Çerkezköy OSB Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Verimlilik Sırları Sempozyumu'nda konuşan Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu, "KalDer olarak yÃ?

GÜNDEM 10.06.2015 20:01:00 0
Verimliliğin sırlarını anlattılar

Çerkezköy OSB Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Verimlilik Sırları Sempozyumu’ dün başladı. Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, başka bir programı olması nedeniyle sempozyuma katılamadı. Çerkezköy OSB’nin tanıtım videosunun gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını KalDer Genel Sekreteri Akın Alıkçıoğlu yaptı. KalDer’in 2 bin 300’den fazla üye ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Alıkçıoğlu, “KalDer olarak bizim asıl oyun alanımız stratejik yönetim modelleridir. 1990’ların başından beri şirketlerin kurumsallaşmalarına katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi. 

 

ABD’DE KÖTÜ YÖNETİMİN MALİYETİ 400 MİLYAR DOLAR OLDU

 

Akın Alıkçıoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “4 şube, 3 temsilcilik ve 600 şirketle birlikte kurumsallaşma süreci yaşadık. Birlikte çalıştığımız firmaların çoğu Avrupa’da büyük başarılara imza attı.”

 

Kurum ve kuruluşların temel sorunlarından birinin de yönetim olduğunu belirten  Alıkçıoğlu, “Amerika’da kötü yönetimden dolayı 2013 yılında yaşanan zararın toplam maliyeti 400 milyar dolardır. Biz ülkemize ve kuruluşlarımıza bu anlamda katma değer kazandırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.  

 

ÇERKEZKÖY’DE DAHA ETKİN OLACAĞIZ

 

KalDer olarak yönetim kalitesi konusu kapsamında şimdilik yalnızca idari teşkilatlarla ilgilendiklerini sözlerine ekleyen Genel Sekreter Akın Alıkçıoğlu, “İnşallah ilerleyen zamanlarda siyaseti de bu alana dahil edeceğiz” dedi. KalDer’in Çerkezköy’de daha etkin hale gelmesi için çalışacaklarını belirten Alıkçıoğlu, “Bununla ilgili projelerimiz var. Yapacağımız çalışmalarla özel sektör ve kamu yönetimine verimlilik kazandıracağız” dedi.

 

Sempozyuma katılan firmalarda, hazırladıkları sunumları katılımcılara sunumlar halinde anlattılar.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ