Gerçeğinden farkı yok

Edirne,Tekirdağ ve Kırklareli Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) Kimyasal, Biyolejik, Radyolejik (KBRN) konularda eğitim verildi. Tekirdağ Kıyıköy'de düzenlenen eğitimde ayrıca ekipler,kurtarma tatbikatı yaptı.

GÜNDEM 10.06.2015 19:48:00 0
Gerçeğinden farkı yok

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ Ulusal Medikal Kurtarmadan kurulan yaklaşık 50 kişilik ekip, hasta taşıma teknikleri, göçük altından hasta kurtarma konusunda bilgilendirip ayrıca dar alanda hasta kurtarma tatbikatı yaptı. Tekirdağ’da Namık Kemal Üniversitesi dağcılık bölümü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen tatbikata UMKE’ye yeni katılan 25 üye doğal afetlerde yapması gereken konularda eğitildi.Gün boyu devam eden tatbikat, arazi çalışmalarını mümkün kılan yürüyüş liderlikleri, tırmanış ve iple dikey duvar inişinin tüm teknikleri, iletişim ve telsiz iletişimi, çağdaş arazi teknik kurtarma çalışmalarının vazgeçilmezi helikopter kullanımının temel ilkeleri, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) konularında eğitimleri de verildi.

20'NCİ BÖLGEYE TAM NOT

Sağlık Bakanlığı tarafından 20’nci bölge olarak adlandırılan Edirne, Tekirdağ, Kırklareli UMKE ekiplerinin bilgi, beceri ve deneyimlerinin artırdığı tatbikatın temel amacının başta Türkiye olmak üzere dünya ülkelerinde meydana gelebilecek afet ve doğal afetlerde her an göreve hazır durumda olduğu belirtildi. Bakanlık ekipleri denetimlerde 20'nci bölge ekibine tam not verdiği öğrenildi.

Marmara Haber