As, 9 yıl sonra yeniden

Çerkezköy'de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S. Akarsu Şehir İçi Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin yeni başkanlığına Mustafa As seçildi.

GÜNDEM 7.06.2015 22:20:00 0
As, 9 yıl sonra yeniden

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi Konferans Salonunda S.S. Akarsu Şehir İçi Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 22'nci Olağan Kongresi yapıldı. Kongrede başkanlığı aday olan mevcut başkan Ali Öztürk ile eski başkanlardan Mustafa As yarıştı.

 

Kongreye Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş da katıldı. Kuş, “Burada sizlerin yanında olmaktan çok mutluyum.Sizlerin içinden çıkan bir kardeşiniz olarak 17 yıldır Şoförler Odası başkanlığı yapmaktayım.Bu çok güzel bir duygu.Bugün de sizlerle aynı heyecanı yaşamaktayım.Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyor, seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”dedi.

 

53 ÜYE KATILDI

 

Kongrenin divan başkanlığına kooperatif üyelerinden Nazmi Akbulut, katip üyeliklerine ise Sami As ve Necmi Yavumen getirildi.Bakanlık temsilcisi Ergün Aksak’ın gözetiminde yapılan kongreye kooperatifin 55 üyesinden 53'ü katıldı.Kongre Saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.Başkan Ali Öztürk faaliyet raporunu, ardından gelir, gider raporu ve denetim raporu ile tahmini bütçeyi okudu. Raporlar ve bütçe oy birliğiyle kabul edildi.

 

Başkan Ali Öztürk,yaptığı konuşmada bir yıllık görevleri süresince yönetim kurulu ile birlikte güzel bir çalışma sergilediklerini, ancak daha yapılacak çok iş olduğunu söyledi. Başkan Öztürk, “En önemli iki projemizi de hayata geçirdik. İki yol güzergahını değiştirdik.Bu bir örnek. Sizler için nasıl çalıştığımızı gördünüz.Eğer tekrar bizlere görev verirseniz çok daha iyi hizmet vereceğimize söz veriyoruz.”dedi.

ASLINDA ADAY OLMAYACAKTIM

Başkan adayı Mustafa As ise, şunları söyledi. “Aslında adaylık aklımdan hiç geçmedi. Ancak Ali başkan aday olmayacağı konusunda bir söylemde bulunmuştu.Ben de yönetim boşluğu olmasın diyerek aday oldum.Ama kendisi yeniden aday olmuş. Hayırlısı olsun.  O seçilmiş ben seçilmişim fark etmez. Biz yine birbirimize destek vereceğiz. Bu kooperatif  hepimizin sahip çıkacağız. Ben Ali başkana da yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum.” dedi.

2 YILDA BİR YAPILACAK

Seçime geçilmeden önce divana kongrenin 2 yılda bir yapılması konusunda bir önerge verildi. Divan bu önergeyi oya sundu ve oy birliğiyle kabul edildi. Sonra seçimim açık oylama mı yoksa kapalı zarf usulüyle mi yapılması oya sunuldu. Kapalı zarf ile yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Ardından seçimlere geçildi.Yapılan seçimde Ali Öztürk 22, Mustafa As ise 31 oy aldı. As, 9 yıl aranın ardından yeniden başkanlığa seçildi Mustafa As’ın başkanlığındaki yönetim kurulu asil üyeliklerine, Sezer Yılmaz,İlhami Yörük,Ahmet Akarsu ve Hüseyin Andinç seçildi. Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise,Erdinç Cınbız,Ercan Karaman ve Fikret Akarsu seçildiler.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Teşekkür konuşması yapan Mustafa As, "Bugüne kadar görev yapmış tüm başkan ve yönetimlerimiz için çalışmışlardır.Bu nedenle bugüne kadar  yönetimlerde görev almış arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.Bizler de yeni yönetim olarak sizlerle birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Amacımız kooperatifimizi daha iyi yerlere getirmektir. Kongrede bizlere oy veren ve vermeyen tüm üyelerimize kongreye katkı sağladıkları için teşekkür ediyor ve bizlere bu görevi verdiğiniz için tüm üyelerimize ayrıca teşekkür ediyoruz."dedi.

Haber/Seyit SÜREN