Parka trafo yapımını başkan engelledi

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıyık Caddesi üzerindeki oyun parkı içerisine TREDAŞ ekiplerinin trafo çalışması yaptığını öğrenince, hemen parka gitti ve çalışmayı engelledi.

GÜNDEM 7.06.2015 22:11:00 0
Parka trafo yapımını başkan engelledi

Kıyık Caddesi'ndeki çocuk oyun parkı içerisinde, 2012 yılında yapılan imar planıyla trafo yeri olarak belirlenen alana TREDAŞ tarafından yapılan kazıya, vatandaşların şikayeti üzerine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan müdahale etti. Çalışmaya izin vermeyerek engelleyen Gürkan, “Çocuklarımız bizim için çok önemli. Buradaki trafonun kamulaştırılması yapılmamış. Zaten biz Edirne Belediyesi olarak çocuk parkına trafo yapılmasına asla izin vermeyiz. Bu trafo yapımı hem yasalara uygun değil, hem de burada oynayan çocuklar için büyük tehlike yaratacaktır.” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 2012 yılında  çocuk oyun parkı içerisine trafo yeri belirlenmesinin yanlış olduğunu belirterek,  bu yanlışın derhal düzeltileceğini belirtti.

GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OYNAYIN ÇOCUKLAR

Daha önce kamulaştırılması yapılmayan trafonun büyük tehlike yarattığının atını çizen Gürkan, “Edirne Belediyesi olarak biz, çocuk parkında trafonun olmasına asla izin vermeyiz. Mahalle sakinleri tarafından gelen şikayetler üzerine buradaki trafo yapmak için başlatılan kazıyı durdurduk. Artık bu parkta çocuklarımız gönül rahatlığıyla oynayabilirler” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise Başkan Gürkan'a teşekkür etti.

Marmara Haber