Seçmene belediye hoparlöründen seslendi

7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri kapsamında CHP Parti Meclis üyesi Tekirdağ milletvekili ve 2'nci sıra adayı Candan Yüceer, seçim çalışmaları kapsamında Saray İlçesi'ne gitti. Burada Yüceer, Sar

GÜNDEM 5.06.2015 18:09:00 0
Seçmene belediye hoparlöründen seslendi

Ardından Yüceer, belediyenin çeşitli duyurulan için kullandığı yayın odasına gitti ve sandalyeye oturarak ilçe geneline sesli yayın yapan hoparlörün mikrofonuna geçerek seçmenlere seslendi. Seçim bildirgesini hoparlörden anlatan Yüceer, yoksulluğun, yolsuzluğun olmadığı, her çocuğun yatağa tok girdiği, bir Türkiye’yi inşa edeceklerini belirterek, 4 yıllık milletvekilliği süresince yaptıklarını paylaştı. Yüceer, “4 yıllık görev sürem boyunca Tekirdağımızın, ilçelerimizin, ülkemizin neresinde bir sorun, nerede bir haksızlık varsa, nerede bir mazlum varsa onun yanında olmaya çalıştım” dedi.

 

Yüceer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trakyamız’ın göz bebeği, temiz hava kaynağımız ve doğal yaşam alanımız olan Saray Güngörmez Ormanımız bugünlerde 'Kuvarsit ocağı' tehdidi ile karşı karşıya bırakılmıştır.İnsan sağlığını ve doğayı tahrip edecek bu girişim, Saray halkından,  belediyeden, STÖ’lerden destek görmemesine rağmen ısrarla sürdürülmek istenmektedir. Hiç merak etmeyin, ne Saray'da ne de Trakya’da doğa katliamına asla  izin vermeyeceğiz” dedi.

 

13 YILDA 17 MİLYON YOKSUL

 

Konuşmasına AK Parti iktidarını eleştiren Yüceer, siyasi iktidarın 13 yılın sonunda 17 milyon yoksul yarattığını belirterek, Türkiye’nin yeni bir güne, yeni bir başlangıca, yeni bir sayfaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Yüceer,“8 Haziran sabahı çiftçimiz, emeklimiz, asgari ücretlimiz, yaşlımız, gencimiz, kadınımız, çocuğumuz yaşanacak bir Türkiye’ye merhaba diyecek. Gelirin hakça bölüşüldüğü, hiç kimsenin etnik, mezhepsel kimliğinin sorgulanmadığı, barışı ve kardeşliği hak etmiş, demokrasinin görkemli olduğu bir Türkiye’yi, Yaşanabilir bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

 

HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK

 

CHP iktidarında yapılacakları sıralayan Yüceer şöyle konuştu: "Emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye verilmesi için kanun çıkaracağız. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. 800 bin taşeron işçiyi kadroya alacağız. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcu olanların faizlerin yüzde 80’ini sileceğiz. Siyasi ahlak yasasını çıkaracağız, kul hakkı yemeyen siyaseti yeniden inşa edeceğiz. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız. Asgari ücret net bin 500 TL olacak. Çiftçilerimiz ürettikleri ürünün karşılığını alacak. Ürün alım fiyatı bir yıl önce belirlenecek. CHP iktidarında çiftçimizin yüzü gülecek, esnafımızın yüzü gülecek."

Marmara Haber