Çöp kamyonu geçti, yol çöktü

Çerkezköy'de parke taş döşeli toprak yol, çöp kamyonunun geçtiği sırada çöktü. Ön ve arka lastikleri toprağa gömülen ve yan yatan kamyon, vinç yardımıyla kurtarıldı.

GÜNDEM 5.06.2015 18:00:00 0
Çöp kamyonu geçti, yol çöktü

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) ekipleri, iddiaya göre  Fatih Mahallesi Turgut Sokak’ta çalışma yaptı. Çalışmanın ardından kaldırılan parke taşlarının yerine geçici olarak toprak döküldü. Çöpleri toplayan kamyonun sürücüsü ise toprağı fark etmeyince kamyonun ön ve arka lastikleri toprağa saplandı.

TESKİ’Yİ SUÇLADILAR

Çerkezköy Belediyesi bünyesinde çalışan temizlik görevlileri, “Burada TESKİ çalışma yapmış. Çalışmaların ardından yola beton yerine toprak atmışlar. Yola da hiçbir uyarı levhası koymamışlar. Biz de çöpleri toplamak için girdiğimizde yol çöktü ve aracımız yola saplandı” dedi.

BİRKAÇ GÜN BEKLEMEMİZ GEREKİYORDU

Olay yerinde bulunan TESKİ çalışanları ise “Yolun altından geçen su borularında patlak olduğu ihbarı üzerine gerekli çalışmaları yaptık ve üzerini toprakla örttük. Beton atmadan önce toprağın iyice çökmesi lazım. Bunun için de birkaç gün beklememiz gerekiyordu. Biz toprak attıktan sonra su borusu yine patlamış ve üstündeki toprağı yumuşatmış. Çöp aracı da üstünden geçerken yol çökmüş” dediler.

Çöp kamyonu, 3 saatin ardından vinç yardımıyla battığı topraktan kurtarıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ