Öğrencilerden örnek davranış

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Gazi İlkokulu öğrencileri yaptıkları kermesten elde ettikleri gelirle akülü sandalye alıp, 25 yaşındaki engelli Fatma Çetin'e hediye etti.

GÜNDEM 5.06.2015 16:58:00 0
Öğrencilerden örnek davranış

Gazi İlkokulu öğrencileri engellilere yardım amacıyla ailelerinin evlerinde hazırladığı yiyeceklerle kermes düzenledi. Okul bahçesinde 1 hafta süren kermesten elde edilen 2 bin 350 lirayla öğrenciler ve öğretmenler akülü tekerlikli sandalye alıp, 25 yaşında yürüme engelli olan ve aracı olmadığı için dışarıya çıkamayan Fatma Çetin’e verildi. Aracın teslim edilmesi programında konuşan Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Öğrencilerin davranışını takdirle karşılığını belirterek, "Okuldaki öğrencilerimiz evlerinde hazırladıkları yiyecekleri burada satarak gelir elde etmişler. Öğretmenleri ile birlikte toplanan para ile bir akülü araba aldılar. Bu araba da Alipaşa Mahallesinde oturan ve 5 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüme engelli Fatma Çetin’e verilmiştir. Ben emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi velilerimizi kutluyorum” dedi.

GRİP NEDENİYLE KATILAMADI

Engelli genç kızın annesi Vesile Çetin ise kızının grip olduğu için evde yattığını ve programa katılamadığını belirterek şunları söyledi:

"Kızım 5 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu yürüme engelli oldu. Böyle bir araca ihtiyacım vardı. Ancak pahalı olduğu için alamıyordum. Bu anlamlı bağışta emeği olan tüm öğrenci, öğretmen ve okul idarecileri ile velilerin hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların bu anlamlı hediyeleri sayesinde kızımı artık gezmeye çıkarabileceğim”

Programın ardından öğrencilerin düzenlediği kermesle alınan akülü tekerlikli sandalye Vesile Çetin’e teslim edildi.

Marmara Haber