"Sizden daha önemli bir konumuz yok"

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, başarılı sporcuları ödüllendirmeye devam ediyor. Kubilay dün de Taekwondo yarışmalarında başarılı olan sporcularla, Basketbol yarışmalarında başarılı ola

GÜNDEM 4.06.2015 18:16:00 0

Çerkezköy’ü ulusal ve uluslar arası arenalarda başarıyla temsil eden sporcular için dün saat 09.30’da Kaymakamlık binasında ödül töreni düzenlendi. Taekwondo yarışmalarında ulusal müsabakalarda birçok birinciliği bulunan ve son katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda da Avrupa üçüncüsü olan Kübra Kepenek ile ulusal müsabakalarda önemli dereceler elde eden Samet Ayaz, Fatih Sert ve Berk Aslan tam altınla ödüllendirildi.

 

BASKETBOLCULARA ÇEYREK ALTIN

 

Anadolu Yıldızları yarışmalarında Türkiye üçüncüsü, kulüpler arası yarışmalarda Türkiye on dördüncüsü ve okullar arası yarışmalarda Türkiye üçüncüsü oaln Nurullah Narin Ortaokulu Kız Basketbol Takımı oyuncuları Melisa Yamur, Selinay Taş, Sena Eren, Burcu Önder, Buse Başak, Yağmur Gizem Anıl, Ceren Tekin, Ezgi Avcı, Sude Zehra Kıroğlu ve Ahsen Erbay da birer çeyrek altın ile ödüllendirildi. 

 

SPORDA SÖZ SAHİBİ OLMAYA BAŞLADIK

 

Ödül töreninde konuşan Kaymakam Metin Kubilay, “Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Avrupa dereceleri olan Kübra Kepenek ve Türkiye dereceleri olan diğer çocuklarımız sayesinde, ilçemiz spor alanında söz sahibi olmaya başladı. Bu vesile ile başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Şube Müdürlerimiz olmak üzere tüm velilerimizi ve başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. 

 

ÇERKEZKÖY YILDIZLARIYLA BULUŞUYOR

 

Konuşmasının devamında yapmayı planladıkları bir projenin yakın zamanda hayata geçecek olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Kaymakam Kubilay, “9 Haziran Salı günü saat 14.00’da Çerkezköy OSB Konferans Salonunda ‘Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor’ adlı bir program yapacağız. Uluslar arası ve Türkiye çapında dereceleri olan yaklaşık 80 öğrencimize bu vesile ile bir kez daha teşekkür edeceğiz. Tüm Çerkezköy halkını bu çocuklarımıza sahip çıkma adına programımıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BU ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM ADINA GÜZEL ÖRNEKLERDİR

 

Başarılı öğrencilerin kamuoyu tarafından da tanınmasını istediğini söyleyen Kaymakam Metin Kubilay, “Çünkü bu çocuklarımız eğitim adına güzel örneklerdir. Velilerimiz şunu çok iyi bilmeli ki sportif ve kültürel faaliyetler çocuklarımızın derslerine engel değildir. Aksine derslerine faydası bile vardır. Bu yüzden Çerkezköy Kaymakamlığı olarak eğitimde sportif ve kültürel faaliyetleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZIN SORUMLULUĞUNU OMUZLARIMIZDA HİSSEDİYORUZ

 

Sanayisi ile adından söz ettiren Çerkezköy’ün artık spor ve eğitim alanlarında da söz sahibi olduğuna vurgu yapan Kaymakam Kubilay, “Çerkezköy Türkiye’de adını duyurmaya başladı. Biz her nefes alış verişimizde çocuklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirebilmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Her öğrencimizin spor ya da sanatsal bir faaliyetle meşgul olmasını istiyoruz. Bizim öğrencilerimizden daha önemli bir konumuz yok” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ